Elsöprő siker a Hungarian Startup University Program 2022/23-as tanévében

 

Idén immáron harmadik alkalommal zajlott le a Hungarian Startup University Demo Day.

A rendezvény megtartására 2023. július 12-én került sor a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban, ahol is a HSUP programban az idei tanév során megalakult 197 projektcsapat 20 legjobbja kapott bemutatkozási lehetőséget rangos szakmai- és befektetői zsűri előtt.

A Semmelweis Egyetemet a Demo Day-en idén – nagy örömünkre, egyedülálló módon- két csapat is képviselte: a SUPERFICIAL VEIN LIGHT ANGIOGRAPHY – VASCOSIGHT és a HOLO SAPIENS.

Mindkettőjük mentora Dr. Szigeti Gyula Péter, a Pályázati Menedzsment Központ igazgatója volt.

A Superficial Vein Light Angiography csapata (ötletgazda: Kis Katalin) a VascoSight orvostechnikai eszközt álmodta meg. Ez a speciális felépítésű vénakereső lámpa a külföldön jelenleg alkalmazott fény alapú vénadetektáló képalkotás módszereinek továbbfejlesztésével kínál technológiai adaptációt a magyar, illetve a nemzetközi egészségügy részterületeire. A vénakereső használata segíti az egészségügyi személyzetet az optimális véna megtalálásában, csökkentve ezzel az invazívabb beavatkozások számát, egyidejűleg növelve a páciensek komfortérzetét is.

A Holo Sapiens csapatának célja (ötletgazda: Dr. Móga Kristóf) kiterjesztett és kevert valósággal (Augmented Reality / Mixed Reality) támogatni az orvostudományi oktatásfejlesztést. Innovatív, 3D holografikus technológiát használva az oktatást élményszerűvé, eredményesebbé kívánják tenni, mely fokozza a tanulási sikerélményt és csökkenti egyben a készség elsajátításához szükséges hosszú tanulási időt (learning curve, skill-training) is.

Örömünkre szolgál, hogy Dr. Móga Kristóf vezette Holo Sapiens csapat – egyedül a mezőnyből- szinte valamennyi zsűritagtól kapott befektetői vagy mentorálási felajánlást.

Valamennyi résztvevőnek szívből gratulálunk azzal, hogy a közös munka nem ért véget, csak most kezdődik igazán!

A 2022/23-as tanév kiemelkedő semmelweis-es csapatai: