A Családbarát Magyarország Központ által működtetett Családbarát Hely védjegy program Családbarát Munkahely tanúsítványát kapta a Semmelweis Egyetem. Az elismerést 2023. április 18-án, ünnepélyes keretek között vette át dr. Merkely Béla rektor dr. Hornung Ágnestől, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárától.

Dr. Hornung Ágnes az ünnepélyes átadáson elmondott köszöntőjében hangsúlyozta: Magyarország vezetése a családbarát kormányzás mellett kötelezte el magát, és az elmúlt több mint egy évtizedben komoly eredményeket ért el. A családbarát szemlélet nem csupán a családtámogatások komplex rendszerében érhető tetten, hanem a családi élet értékét felismerő munkáltatói szemléletmód tudatos erősítésében is. Hozzátette: a védjegy által tanúsított fejlesztések, valamint az elért eredmények a munka és a családi élet közötti minőségi kapcsolat megteremtését szolgálják.

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője úgy fogalmazott, az olyan munkahelyek, amelyek támogatják a munka és a családi élet harmonikus összhangjának megteremtését, a fejlődési lehetőségeket, az egészséges munkakörülményeket, a tanúsítvány birtokában nem csak komoly versenyelőnyre tehetnek szert, hanem a munkavállalók lojalitását is erősíteni tudják. Büszkék vagyunk arra, hogy már ennyi vállalat, intézmény csatlakozott a családbarát munkahelyek példamutató közösségéhez. Biztos vagyok benne, hogy számuk még tovább nő majd ebben az évben – tette hozzá.

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, beszédében hangsúlyozta, hogy intézményük régóta elkötelezett híve, hirdetője és gyakorlója a családbarát szemléletnek.

A Semmelweis Egyetemen régóta tudjuk, hogy intézményünk legnagyobb értéke az emberi erőforrása. Nem a falak, hanem az egyetem polgáraiból épült közösség teszi naggyá egyetemünket. Több mint 14 ezer hallgatónk van és közel 10 ezer dolgozónk – ez a Semmelweis Család. Ennek a családnak a jóllétére, mentális és fizikai teherbíró képességére ugyanúgy ügyelnünk kell, mint a saját családunkéra.

Einstein gondolataira reflektálva zárta beszédét a rektor: „»Valakinek vagy a tudományra, vagy a családra van ideje, mindkettőre nem lehet« – mondta a huszadik század közepén Albert Einstein. Illő tisztelettel szeretném megcáfolni őt: mi, a Semmelweis Egyetemen azért is dolgozunk, hogy a kettő között már ne kelljen választani, a család és a tudomány megférjen egymás mellett.

Már több mint 2200 szervezet kapta meg a Családbarát Magyarország Központ által működtetett Családbarát Hely védjegy program minősítését. A Semmelweis Egyetemmel együtt a HM El Zrt. és a Magyar Suzuki Zrt. is elnyerte  a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt.

Családbarát Magyarország Központ

 

 

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.