Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. szeptember 27.
393114 Összes oltás

 

Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pályázat

(2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00013)

Az innovációs ökoszisztéma fontos eleme lesz a budapesti Egyészségipari-Biotechnológiai Science Park koncepció megvalósítása, hiszen ez képezheti a kormányzati KFI Stratégiában megfogalmazott elveknek egy működőképes innovációs ökoszisztéma modelljét. A megteremteni kívánt innovációs ökoszisztéma tudás- és innovációmenedzsmenttel, elemzési, oktatási és innovatív szakmai programokkal egészíti ki a már meglévő rendszert. Jelen pályázat valójában egy kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kialakítsuk azt az ideális munkatársi állományt, amely rendelkezik azzal a menedzsmentkompetenciával, ami majd képes lesz a Science Park Innovációs Központját és Inkubátorházát vezetni és működtetni, valamint kidolgozzuk az ehhez szükséges szabályozó eszközökkel és alapinfrastruktúrát.

Az Ökoszisztéma pályázat kivételes lehetőséget jelent a Semmelweis Egyetem számára, hogy megteremthesse mind a piaci tevékenységet megalapozó központi szolgáltató egységek, mind a KFI területhez szükséges szakmai menedzsmentfolyamatok hatékony rendszerét, a jelenlegi munkatársak képzését, és a rendszer működtetéséhez szükséges professzionális munkatársak felvételét. Igy adott lesz a lehetőség a versenyképes működtetéshez szükséges eszközrendszerek kidolgozására és alkalmazására is.

Fő célkitűzések:

  • A technológia- és tudásáramlást elősegítő szervezetrendszer biztosítása.
  • Versenyképes hazai és nemzetközi innovációs tudásközponti pozíció megtartása, fejlesztése.
  • Innovatív, motiváló egyetemi légkör kialakítása, hitelesség, bizalom megteremtése, innovációs képzések biztosítása.
  • Az innovatív ötletek generálásának, a kutatási eredmények gazdasági hasznosulásának elősegítése, innovatív és vállalkozói szemlélet tudatosítása.
  • Stratégiai partnerkapcsolatokat építése és ápolása hazai és nemzetközi nagyvállalatokkal, kis vállalkozásokkal, valamint akadémiai és egyéb nem profitorientált szervezetekkel.
  • Az egyetem KFI hasznosító szerepének fejlesztése.
  • A nemzetközi KFI projektekben történő részvétel biztosításához szükséges tudástranszfer szervezet, hálózat és infrastruktúra biztosítása.

 

Innovációs környezet és társadalmi elvárások

 

Dr. Szigeti Gyula Péter: a Semmelweis Egyetem innovációs ökoszisztémáját építjük