Ápolás és betegellátás szak 

A cél olyan ápoló és betegellátó szakemberek képzése, akik szerzett ismereteik alapján képesek az egészségügyi és szociális ellátás valamennyi szintjén a megelőző, nem orvosi hatáskörbe tartozó gyógyító, gondozó és rehabilitációs munkában önálló felelősséggel részt venni. Információk a jelentkezésről…

Választható szakirányok:

Egészségügyi gondozás és prevenció szak 

A cél olyan szakemberek képzése, akik – megismerve az emberi egészség megőrzésének törvényszerűségeit – gondozzák a társadalom egyéneit, közösségeit, és elősegítik egészségük fejlesztésének lehetőségeit.

Választható szakirányok:

Egészségügyi szervező szak 

A cél olyan sokoldalú szakember képzése, aki az egészségügyi folyamatokban és a turizmus területén egyaránt jártas.
Tudása ötvözi az egészségügyi, az üzleti és a turisztikai ismereteket, ezáltal nem csak az egészségügyi intézmények működését látja át és képes annak folyamatait megszervezni és koordinálni, de üzleti ismereteivel képes azt piacra vinni és menedzselni is.

Orvosi diagnosztikai analitikus szak 

A cél olyan szakemberek képzése, akik képesek önálló laboratóriumi analitikai vagy képalkotó diagnosztikai, illetve optometriai tevékenység végzésére, szervezésére, kis orvosi laboratóriumok vagy diagnosztikai részlegek, optometriai laboratóriumok munkájának irányítására.

Választható szakirányok:

 


Jelentkezés alapképzésre

Hivatalos felvételi menetrend (felvi.hu) →

A jelentkezés feltétele:

Érettségi bizonyítvány

Finanszírozási forma:

  • állami ösztöndíjjal támogatott
  • önköltséges (300.000 Ft/félév)
  • angol nyelvű egészségturizmus-szervező képzés esetén 220.000 Ft/félév idegen nyelvi hozzájárulás fizetendő finanszírozási formától függetlenül

Jelentkezési határidő:

  • 2024. szeptemberi kezdéssel hirdetett képzés esetén: 2024. február 15.

Jelentkezés módja:

Kizárólag elektronikusan jelentkezhetsz a www.felvi.hu honlapon az E-felvételi szolgáltatáson keresztül regisztráció után.

Megjelölt helyek száma:

Legfeljebb hat helyet jelölhetsz meg. Egy jelentkezési helynek számít, ha a jelentkezési hely csak a finanszírozási (állami ösztöndíjas, önköltséges) formában tér el.

Díjak:

Három képzés megjelölése díjmentes, minden továbbiért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni.

Dokumentumok feltöltése:

Fel kell tölteni azokat a dokumentumokat, melyek a jelentkezéskor már rendelkezésedre állnak, a később kézhez kapottakat pedig 2024. július 10-ig. Az eredeti dokumentumokat a felsőoktatási intézményben a beiratkozás alkalmával kell bemutatnod, amely a hallgatói jogviszony létesítésének is a feltétele.

Érvényes a jelentkezés:

Ha az E-felvételiben nyújtod be és a jelentkezési űrlapot hitelesíted 2024. február 15-ig ügyfélkapun keresztül.

Fontos!

Az egész felvételi eljárás során rendszeresen figyeld a megadott e-mail fiókodat és az E-felvételi felületet.