Egészségügyi szervező alapképzési szak

EGÉSZSÉGTURIZMUS-SZERVEZŐ SPECIALIZÁCIÓ

Munkarend: nappali 
Képzési idő: 7 félév, 210 kredit
Képzés nyelve: angol

A felvételi eljárással kapcsolatos bővebb információk…

Kiket várunk a képzésre?

Az egészségturizmus-szervező képzés olyan továbbtanulók számára nyújt vonzó alternatívát, akik nemcsak az egészségügy, hanem az egészségügy és az egészségturizmus üzleti, valamint turisztikai kapcsolódásai iránt is érdeklődnek, innovatívak, gyakorlatorientáltak. A szakon végzettek számára az egészségturizmus területén rendkívül széles elhelyezkedési lehetőségek nyílnak meg, különösen a növekvő nemzetközi és határmenti betegmobilitás révén. Végzett hallgatóink egyfajta összekötő kapcsot jelenthetnek majd a két ágazat között, ezáltal még hatékonyabbá tehetik az egészségügyi és a turisztikai területek együttműködését.

Főbb szakmai ismeretkörök

A turizmus rendszere, bevezetés az egészség-turizmusba, gyógy- és wellness turizmus, egészségturizmus fejlesztése, egészségturizmus menedzsmentje, utazási irodai ismeretek, prevenció elmélete és módszertana, gasztronómia és reformtáplálkozás, rekreáció és fitness, komplex fizioterápia, stresszkezelési eljárások és módszerek, rehabilitáció, környezetgazdaságtan, az egészségturizmus jogi és etikai vetületei, együttműködések és a szolgáltatási lánc, egészségügyi menedzsment és minőségbiztosítás, projektmenedzsment ismeretek.

Továbbtanulási lehetőségek mesterszakon

 • Egészségpolitika, tervezés és finanszírozás mesterszak
 • Egészségügyi menedzser
 • Komplex rehabilitáció

Mit csinál egy egészségturizmus-szervező?

Az egészségturizmus-szervező olyan sokoldalú szakember, aki az egészségügyi folyamatokban és a turizmus területén egyaránt jártas. Tudása ötvözi az egészségügyi, az üzleti és a turisztikai ismereteket, ezáltal nem csak az egészségügyi intézmények működését látja át és képes annak folyamatait megszervezni és koordinálni, de üzleti ismereteivel képes azt piacra vinni és menedzselni is. Az egészségturisztikai specializáció megadja neki az egészségturisztikai, egészségmegőrző, a gyógyászati és a rehabilitációs programok, szolgáltatások kialakításának ismereteit is.

Elhelyezkedési lehetőségek

 • egészség- és gyógyturizmussal foglalkozó, prevenciós, rekreációs célokat előtérbe helyező szolgáltatóknál, utazásszervezőknél,
 • természetes gyógytényezőkre épülő szolgáltatóknál,
 • köz- és/vagy magánfinanszírozott egészségügyi szolgáltatóknál,
 • gyógyszállókban,
 • szanatóriumokban,
 • magán egészségügyi szolgáltatóknál,
 • gyógy- és termálfürdőkben.

A képzést bemutató videó IDE kattintva érhető el.

Jelentkezés alapképzésre

Hivatalos felvételi menetrend (felvi.hu) →

A jelentkezés feltétele:

Érettségi bizonyítvány

Finanszírozási forma:

 • állami ösztöndíjjal támogatott
 • önköltséges (300.000 Ft/félév)
 • angol nyelvű egészségturizmus-szervező képzés esetén 220.000 Ft/félév idegen nyelvi hozzájárulás fizetendő finanszírozási formától függetlenül

Jelentkezési határidő:

 • 2024. szeptemberi kezdéssel hirdetett képzés esetén: 2024. február 15.

Jelentkezés módja:

Kizárólag elektronikusan jelentkezhetsz a www.felvi.hu honlapon az E-felvételi szolgáltatáson keresztül regisztráció után.

Megjelölt helyek száma:

Legfeljebb hat helyet jelölhetsz meg. Egy jelentkezési helynek számít, ha a jelentkezési hely csak a finanszírozási (állami ösztöndíjas, önköltséges) formában tér el.

Díjak:

Három képzés megjelölése díjmentes, minden továbbiért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni.

Dokumentumok feltöltése:

Fel kell tölteni azokat a dokumentumokat, melyek a jelentkezéskor már rendelkezésedre állnak, a később kézhez kapottakat pedig 2024. július 10-ig. Az eredeti dokumentumokat a felsőoktatási intézményben a beiratkozás alkalmával kell bemutatnod, amely a hallgatói jogviszony létesítésének is a feltétele.

Érvényes a jelentkezés:

Ha az E-felvételiben nyújtod be és a jelentkezési űrlapot hitelesíted 2024. február 15-ig ügyfélkapun keresztül.

Fontos!

Az egész felvételi eljárás során rendszeresen figyeld a megadott e-mail fiókodat és az E-felvételi felületet.


Galéria

13kép