Egészségturizmus-szervező SPECIALIZÁCIÓ

Egészségügyi szervező alapképzési szak

7 félév, 210 kredit

A 2022/2023. tanévtől csak angol nyelven, nappali rendszerben indul.

A felvételi eljárással kapcsolatos bővebb információk →

Kiket várunk a képzésre?

Az egészségturizmus-szervező képzés olyan továbbtanulók számára nyújt vonzó alternatívát, akik nemcsak az egészségügy, hanem az egészségügy és az egészségturizmus üzleti, valamint turisztikai kapcsolódásai iránt is érdeklődnek, innovatívak, gyakorlatorientáltak. A szakon végzettek számára az egészségturizmus területén rendkívül széles elhelyezkedési lehetőségek nyílnak meg, különösen a növekvő nemzetközi és határmenti betegmobilitás révén. Végzett hallgatóink egyfajta összekötő kapcsot jelenthetnek majd a két ágazat között, ezáltal még hatékonyabbá tehetik az egészségügyi és a turisztikai területek együttműködését.

Főbb szakmai ismeretkörök

A turizmus rendszere, bevezetés az egészség-turizmusba, gyógy- és wellness turizmus, egészségturizmus fejlesztése, egészségturizmus menedzsmentje, utazási irodai ismeretek, prevenció elmélete és módszertana, gasztronómia és reformtáplálkozás, rekreáció és fitness, komplex fizioterápia, stresszkezelési eljárások és módszerek, rehabilitáció, környezetgazdaságtan, az egészségturizmus jogi és etikai vetületei, együttműködések és a szolgáltatási lánc, egészségügyi menedzsment és minőségbiztosítás, projektmenedzsment ismeretek.

Továbbtanulási lehetőségek mesterszakon
  • Egészségpolitika, tervezés és finanszírozás mesterszak
  • Egészségügyi menedzser
  • Komplex rehabilitáció
Mit csinál egy egészségturizmus-szervező?

Az egészségturizmus-szervező olyan sokoldalú szakember, aki az egészségügyi folyamatokban és a turizmus területén egyaránt jártas. Tudása ötvözi az egészségügyi, az üzleti és a turisztikai ismereteket, ezáltal nem csak az egészségügyi intézmények működését látja át és képes annak folyamatait megszervezni és koordinálni, de üzleti ismereteivel képes azt piacra vinni és menedzselni is. Az egészségturisztikai specializáció megadja neki az egészségturisztikai, egészségmegőrző, a gyógyászati és a rehabilitációs programok, szolgáltatások kialakításának ismereteit is.

Elhelyezkedési lehetőségek
  • egészség- és gyógyturizmussal foglalkozó, prevenciós, rekreációs célokat előtérbe helyező szolgáltatóknál, utazásszervezőknél,
  • természetes gyógytényezőkre épülő szolgáltatóknál,
  • köz- és/vagy magánfinanszírozott egészségügyi szolgáltatóknál,
  • gyógyszállókban,
  • szanatóriumokban,
  • magán egészségügyi szolgáltatóknál,
  • gyógy- és termálfürdőkben.

A képzést bemutató videó IDE kattintva érhető el.

Galéria

13kép