Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. szeptember 26.
392349 Összes oltás

Az egészségtudományi Kar online nyílt napjának programja 2021. január 15-16.

A Semmelweis Egyetem online nyílt napot tartott 2021. január 15-én és 16-án. Az Egészségtudományi Kar programja az alábbiakban olvasható, a címekre kattintva megtekinthetők a képzéseket bemutató felvételek.

2021. január 15. péntek

10:00 – 10:15 Rektori köszöntő és az egyetem bemutatása
A Semmelweis Egyetem Online Nyílt Napjának nyitányában dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora köszönti az érdeklődőket.
10:15 – 11:00

A mentőtiszt szakirány bemutatása 
Mentősként minden nap új kihívásokkal kell szembenézni, hiszen minden eset más – ehhez kitartás és elszántság, valamint szellemi és fizikai fittség is szükséges. Bemutatjuk a képzésünket és az elhelyezkedési lehetőségeket is.

11:00 – 11:45 A szülésznő szakirány bemutatása
Az egyre népszerűbb hivatás képviselői figyelemmel kísérik a kismama egészségi és lelki állapotát, felkészítik az anyákat a szülésre, az újszülött fogadására, alacsony rizikójú várandósság esetén végezhetnek várandósgondozást, illetve önállóan kísérhetik végig a vajúdás időszakát.
11:45 – 12:30

A védőnő szakirány bemutatása
Képzésünk felkészíti a hallgatókat, hogy minden helyzetben képesek legyenek a különféle szocio-kulturális közegben élő emberek számára az egészségmegőrzés érdekében a legsikeresebb támogatást biztosítani a gyermekvállalás és gyermeknevelés időszakában.

12:30 – 13:45 Az ápoló szakirány (Bsc) és az ápolás mesterképzés bemutatása
A képzés során az egyetem a legkorszerűbb eszközparkot biztosítja, melynek révén a hallgatók megismerhetik az új módszereket és technológiákat. Az élményalapú oktatásban hallgatóink nemcsak ismereteket sajátítanak el, de megtanulnak csapatban is dolgozni. A program zárása kérdezz-felelek.
13:45 – 14:30 A hang-, beszéd-, és nyelésterapeuta szakirány bemutatása
Jelenleg Magyarországon csak a Semmelweis Egyetem indít hang-beszéd és nyelésterapeuta képzést, mely igazi hiányszakma, és kiváló elhelyezkedési esélyeket biztosít. A képzés során a hallgatók elsajátítják a hangképző és beszédszervek, a rágást és nyelést végző szervek elváltozásainak diagnosztikáját és rehabilitációs terápiás lehetőségeit.
14:30 – 15:15

A népegészségügyi ellenőr szakirány bemutatása
A hallgatók a képzés során nemcsak lexikális tudásanyagra tesznek szert, de különböző műszaki folyamatokat is megismernek és megértenek, valamint képesek lesznek ok-okozati összefüggéseiben látni pl. a járványügy, a munkabiztonság és az élelmiszerbiztonság kérdéseit, és elméleti tudásukat a gyakorlatban is alkalmazhatják.

15:15 – 16:00 A radiográfia specializáció bemutatása
Hiányszakmaként a magasan képzett radiográfusokat, operátorokat a radiológiai osztályok, CT, MR vizsgálókban, nukleáris medicina, sugárterápiás osztályokon, invazív intervenciós műtőkben várják az állami és magán intézetekben egyaránt.
16:00 – 16:45 Az optometria specializáció bemutatása
A pálya biztos megélhetést biztosít, mert viszonylag alacsony a jól képzett optometristák száma. A végzett optometristák optikai üzletekben tulajdonosként vagy alkalmazottként, ezen kívül kórházak szemészeti osztályain szemorvosok segítőiként, magánszemészeteken, valamint szemüveglencse és kontaktlencse gyártó cégeknél termékmanagerként helyezkedhetnek el.
16:45 – 17:30
Az egészségügyi tanár mesterképzés bemutatása
Az egészségügyi tanár életpálya különösen azok számára lehet vonzó, akiknek pedagógiai elhivatottságuk van, és fontosnak tartják, hogy a következő generációkat megismertessék az egészséges életmód alapjaival, valamint hogy az egészségügyi pályák irányába orientálják őket. A végzettek a szakgimnáziumokban több mint 15 szakmai tárgy oktatásában vehetnek részt.

 

2021. január 16. szombat

9:00 – 10:15 A gyógytornász BSc és a fizioterápia MSc bemutatása
A gyógytornász – fizioterápia szakma az elmúlt évtizedekben nagyon felértékelődött, a végzettek dolgozhatnak kórházakban, rendelőintézetekben, rehabilitációs intézetekben, magánrendelőkben, civil szervezeteknél, idősek otthonában, a házi betegápolás területén, vagy akár sportolók és parasportolók mellett is. A gyógytornász BSc diploma megszerzése után érdemes folytatni a tanulmányokat mesterképzésünkön.
10:15 – 11:00

Szakirányú továbbképzéseink bemutatása

10:15-től – Egészségtudományi szakfordító-tolmács, Angol egészségtudományi szaknyelvi kommunikátor
10:30-tól – Addiktológiai konzultáns
10:45-től – Podiáter

  • Egészségtudományi szakfordító-tolmács: képzésünk célja orvostudományi, gyógyszerésztudományi vagy egészségtudományi szakterület alap- vagy mesterszakjain végzettséget szerzett szakemberek angol szakfordító és tolmács szakirányú továbbképzése.
  • Angol egészségtudományi szaknyelvi kommunikátor: olyan szakembereket képzünk, akik egészségügyi intézmények és cégek interkulturális kommunikációs feladatait láthatják el, ideértve a szóvivői feladatokat, valamint a szóbeli és írásbeli kapcsolattartást külföldi páciensekkel és intézményekkel.
  • Addiktológiai konzultáns: az addiktológusok kórházi fekvőbetegosztályokon, ambulanciákon, rehabilitációs intézményekben dolgoznak; a szakma lélektanilag izgalmas terület, ahol a sikeres addiktológiai terápiához egyaránt szükség van a szakember magas szintű empátiájára és speciális szakmai tudására is.
  • Podiáter: képzésünk célja olyan multidiszciplináris szemléletű podiáter szakemberek képzése, akik képesek megfelelően kezelni a diabeteses lábat, mielőtt az irreverzibilis szövődmények kialakulnának.
11:00 – 12:15 A dietetika szakirány (Bsc) és a táplálkozástudományi MSc bemutatása
Végzett dietetikusként számos elhelyezkedési lehetőség kínálkozik: kórházi vagy magánrendelői dietetikus, élelmezésvezető, vagy a média, az oktatás és a sport területén prevenciós szakember.  Dietetika szakirányon (BSc) végzett hallgatók, valamint valamely társterületen végzett diplomások számára kínáljuk mesterképzésünket, melyen a hallgatók tovább mélyíthetik ismereteiket. A program zárása kérdezz-felelek.