A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar,
Hang-, Beszéd- és Nyelésterápia Tanszékének akkreditált rendezvénye:

Traumás agysérülésben szenvedő személyek kommunikációjának kezelése: Diagnosztikától a rehabilitációig

hang-, beszéd- és nyelésterapeuták, logopédusok, gyógypedagógusok, agysérültek ellátásában résztvevő egészségügyi szakdolgozók (diplomás ápolók, gyógytornászok), konduktorok, zeneterapeuták számára

Előadó: Prof. Rita Lenhardt, DHSc, CCC-SLP, Reg. CASLPO

Időpont: 2024. május 2-3.
8:30-12:15 és 13:15-17:30

Helyszín: SE-ETK, 1088 Bp. Szentkirályi u. 14. új épület 1.07 sz. előadóterem

Minden évben 69 millió ember szenved koponyasérülést, ami azt jelenti, hogy egyre több agysérült várható az eseteink között. Ez az interaktív workshop áttekinti a koponyasérülésben szenvedő serdülők és felnőttek értékelésének és kezelésének jelenlegi legjobb gyakorlatát. A két napos intenzív workshop célja, hogy kiszélesítse nézőpontját, és új kihívásokkal, gondolkodásmóddal gazdagodjon a hagyományos rehabilitációs keretek között.

Az előadó Prof. Rita Lenhardt, DHSc, MSc-Ed, CCC-SLP, Reg. CASLPO, a logopédiai terápiatudományok professzora a Gannon Egyetemen, ahol a logopédiai képzés vezető tanára (Gannon University, Master of Science in Speech-Language Pathology, 105 Commercial Center Drive, Ruskin, Florida, USA 33573). Prof. Lenhardt Magyarországon született, de gyermekkorában elköltözött a szüleivel Kanadába. Ez a tapasztalat késztette arra, hogy segítsen azoknak, akik nem tudnak kommunikálni. Több mint 18 éves tapasztalattal rendelkezik a traumás agysérülést szenvedett személyekkel való diagnosztikai és rehabilitációs gyakorlatban. Prof. Lenhardt hisz a kliensközpontú, funkcionális és kontextuális kezelésben, ennek megfelelően, kutatásait átülteti klinikai gyakorlatába.

A képzés időpontja 2024. május 2-3. összesen 15 tanóra, amely elméletből, gyakorlatból és evaluációból áll. A szeminárium magyar nyelvű, de tolmácsolási segítség készen áll, amennyiben erre az előadónak szüksége lesz. A prezentációs oldalak angol-magyar nyelvűek.

Részvételi díj: 18.000,- Ft., szakdolgozóknak 10.000,- Ft.
Jelentkezni elektronikusan 2024. április 25-ig lehet a JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével.

A jelentkezést e-mailben, a jelentkezés sorrendjében igazoljuk vissza, egyben tájékoztatjuk a tanfolyam díjának átutalási adatairól. Kérjük az átutalást legkésőbb 2024. április 26-ig megtenni. A jelentkezéseket maximálisan 40 személy részvételével tudjuk elfogadni.

A OKFŐ által az egészségügyi szakdolgozók számára szabadon választott képzésként (SZTK-A-72680/2023) minősített továbbképzés, melynek pontértése 15 pont (kizárólag az 1. felnőtt ápolás és gondozás, és a 15. rehabilitációs és életvezetést támogató szakmacsoport számára). A továbbképzés teljesítése után a résztvevők a szeminárium elvégzéséről tanúsítványt kapnak.

Bővebb információ IDE kattintva érhető el.