Kedves Fiatal Kollégák!

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket egy a Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinikán induló, innovatív kutatásra, mely a legmodernebb technikai lehetőségeket kívánja integrálni a kardiológiai kutatásba. A kutatás kapcsán TDK-munkára is lehetőséget biztosítunk.

A kutatás témája: Digitális EKG-bevezetése (papíralapú regisztrátumok kiváltása), majd a felvételeken látható, csak mesterséges intelligencia által felismerhető, szabad szemmel nem látható mintázatok alapján egyes kórképek kialakulásának és/vagy kimenetének predikciója.
A fenti terület kutatása a legfontosabb nemzetközi központokban indult el az elmúlt években, így pl. a Mayo Clinic kutatói olyan algoritmusokat készítettek, melyek többek között a felszíni, 12 elvezetéses EKG alapján sinus ritmusban negatív anamnézisű betegekről készült felvételek alapján képesek előrejelezni a csökkent ejekciós frakcióval járó szívelégtelenség, vagy a pitvarfibrilláció kialakulását, vagy nagy pontossággal megbecsülik a beteg káliumszintjét.

Az új kutatás mellett lehetőség lesz bekapcsolódni a már régebb óta folyó kutatásainkba is, melyek célja szintén a mesterséges intelligencia felhasználása prediktív modellek felépítésében, de hagyományos bemeneti változókra építve (anamnesztikus adatok, képalkotó vizsgálatok eredményeinek paraméterei, egyéb leíró adatok stb.). Ezáltal különböző ritmuszavarok ablációjának prediktív szerepét vizsgáljuk a kimenetel és a beavatkozás sikerességének tekintetében mesterséges
intelligencia felhasználásával.

A megfelelő jelentkező:
 3.-5. évfolyamos tanulmányokat folytat általános orvosi szakon,
 4,0 feletti a tanulmányi átlaga,
 heti 4-6 órás, leggyakrabban személyes klinikai jelenlétet igénylő elfoglaltságot be tud építeni órarendjébe.

A kiválasztott jelentkezőkkel egy személyes interjút is fogunk tartani, előreláthatólag szeptember 13-án, hétfő délután, melynek időpontját szeptember 12-én telefonon egyeztetjük.

Jelentkezés módja: a vamosi.peter@semmelweis-univ.hu email-címre fényképes szakmai-tudományos önéletrajzzal, melyben a megszokott tartalmi elemeken felül kérjük az eddigi tanulmányi átlag(ok) feltüntetését, a kardiológia tantárgyat (korábban: Belgyógyászat (Kardiológia), jelenleg:
Kardiológia, angiológia, szívsebészet és érsebészet) már teljesítettek esetén pedig annak eredményének megadását is, továbbá telefonszám feltüntetését.
Határidő: 2021. 09. 12. (szombat) 23:59.

További információ is a fenti email címen kérhető, már ebben a levélben is kérjük mobiltelefonszám megadását is.

 

Dr. Vámosi Péter

PHD-hallgató, kardiológus szakorvos-jelölt

 

Dr. Nagy Klaudia Vivien

egyetemi adjunktus, kardiológus szakorvos