Kardiovaszkuláris rehabilitáció, utógondozás

Ezen az oldalon arról lesz szó, amiről a remélhetőleg rövid kórházi kezelése során nem, vagy alig. A jövőjéről az aktív kórházi kezelés után. Hogy valami baj történt Önnel az tagadhatatlan. Az élete, egészsége került veszélybe! Ugyanakkor ez az esemény egy kitüntetett pillanat is lehet az életében, amikor minden megváltozhat és a „rehabilitáció” szót tágabban értelmezve, képességeinek újra birtokába juthat!

Segítünk, mert, ha ön szívinfarktussal, vagy fenyegető szívinfarktussal kerül be az Intézetünkbe a legmodernebb eszközökkel és orvosi technikákkal, valóban világszínvonalon el tudjuk látni, jó eséllyel megmentjük az életét, megteremtjük a lehetőségét, hogy a jövőben a koszorúér betegség tünetei nélkül, vagy a lehető legkevesebb tünetet elszenvedve élhessen. Ha önnek lassú, vagy gyors szívműködéssel járó ritmuszavara van, az ezzel foglalkozó orvos csoport, ugyancsak világszerte elismert tudással látja el szívkatéteres beavatkozás során, gyógyszeres terápiával, vagy ritmusszabályozó készülék beültetésével, esetleg a fenti gyógymódok kombinálásával.

Ön orvosi javaslattal távozik a kórházból, zárójelentésén részletezzük, hogy milyen gyógyszereket kell szednie, megelőzendő egy következő megbetegedést. Azon betegeinknél, akiket szívinfarktussal kezeltünk gyakran ajánlunk még rehabilitációs kezelést más intézményekben. Itt a gyógyszerek további állítására van mód, illetve a mielőbbi teljes felépülést és hosszú egészséget szolgáló életmódtanácsadás történik gyógytornász, dietetikus és egyéb egészségügyi szakemberek bevonásával.

A zárójelentés végén részletezzük az esedékes kontrollvizsgálat időpontját Intézetünkben. Jellemzően konkrét időpont nincsen előre foglalva, így Önnek szükséges a megadott előjegyzési telefonszámon időpontot kérnie Kollégánkhoz. Az ambuláns viziten lehetőségünk van a gyógyszerelés ellenőrzésére és esetleges módosítására, illetve olyan speciális vizsgálatokra (pl. pacemaker telep lekérdezése, szívultrahang vizsgálat), mely Centrumunk eszköztárához és szakembergárdájához kötött.