A Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársai, betegei hozták létre a SZÍVSN (Segítünk Neked) Országos Betegegyesületet 2011-ben. A program célja: a Magyarországon infarktussal, magas vérnyomással, ritmuszavarral, veleszületett szívbetegséggel, pacemakerrel-, ICD-vel élő betegek önkéntesen csatlakozzanak az egyesület által szervezett előadásokhoz.

Küldetésünk az információhiányból adódó kiszolgáltatottság csökkentése és a betegek, családtagok, érdeklődők számára a megfelelő együttműködés kialakítása. Arra vállalkoztunk, hogy a Magyarországon maradó, leterhelt kardiológusainkat tehermentesítve, átvegyük a paciensek felvilágosítását, tudatos életmód iránti igény kialakítását.

Ez a kezdeményezés lehetővé teszi, hogy kialakuljon a hozzánk látogatóba érkező emberekben a „nem vagy egyedül érzés” és az összefogás nemes pillanatait élhetik át.

Szombatonként az infarktuson átesett betegeket és családtagjaikat fogadjuk, bemutatva a szívkatéterezés technikai oldalát. Nálunk el lehet sajátítani a stresszkezelő technikát, és segítünk a cigarettázásról való leszokásban. Kitérünk az ellenőrző vizsgálatok, az egészséges táplálkozás, mozgás fontosságára és elmagyarázzuk a laboreredmények összefüggéseit.

Az idősebb korosztályból sok embert érint a pitvarfibrilláció. Értük olyan előadások indulnak, amelyek a tünetek felismeréséről, a ritmuszavar kialakulásáról és a legmodernebb megszüntetési lehetőségekről, valamint a vérhígító gyógyszerek alkalmazásáról szólnak.

Magyarországon kb. 40 000 ezer ember él pacemakerrel és újraélesztésre alkalmas defibrillátoros készülékkel. Évente emberek százait menti meg ez a készülék, amellyel együtt élnek, de hogyan?

Szombatonként a ritmusszabályozóval élőket is szeretettel várjuk, minden előforduló kérdésre megtaláljuk a választ. A rendszeresen hozzánk járó betegek kérésére eddig 19 sikeres kampányt hoztunk létre.

Vegyenek részt eseményeinken, olvassák el beszámolóinkat, hogy teljesebb képet kapjanak legfontosabb feladatainkról:

–> Eseményeink

–> Híreink

Koordinátoraink készséggel állnak az Önök rendelkezésére Magyarország egész területén. 

Amennyiben úgy érzi, hogy csatlakozni szeretne és részt venni a SZÍVSN Országos Betegegyesület által kínált programokon, eseményeken, kérjük, az alábbi linken, az oldal alján található dokumentumot töltse ki, és szkennelve, vagy befényképezve juttassa el hozzánk a szivsn@gmail.com email címre, vagy postai úton, levelezési címünkre. 

Jelentkezés 

Elérhetőségeink:

Honlapunk: www.szivsn.hu

E-mail címünk: szivsn@gmail.com

Levelezési címünk: 1122 Budapest, Gaál József út 9-11. – Ambulancia

Facebook oldalunk: www.facebook.com/szivsn

Várjuk Önöket szeretettel,

Bernáth-Lukács Zsuzsa