A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika a világ és Európa élvonalbeli szívcentrumaként betegeinek a legkiemelkedőbb és legteljesebb ellátást kívánja nyújtani, így a szívbetegséggel együtt járó lelkiállapotok hullámvölgyeiben is számíthatnak szakembereinkre.

A kardiológiai, szív-és érsebészeti kórképekkel való együttélés nemcsak fizikailag, de lelkileg is megterhelő lehet mind a beteg, mind a családtagok számára. A betegség elfogadása és a felépülés útja hosszú lehet. Klinikánk mentálhigiénés támogatást nyújt betegei és családtagjaik számára, hogy a gyógyuláshoz vezető utat olyan támogató szakemberek segítségével tehessék meg, akik folyamatosan nyomon követik a betegek lelkiállapotát, kísérnek és támogatnak, szükség esetén terápiás lehetőségeket kínálnak.

A hullámzó lelkiállapot természetes reakció ebben az élethelyzetben, ezért bátorítjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy amennyiben úgy érzik, szeretnének beszélgetni valakivel, keressék szakembereinket!

Klinikánkon lehetőség van műtét előtti felkészítő konzultáción való részvételre is. Egy műtéti beavatkozás lelkileg is próbára tehet minket. A műtétre várók egyéni módon élik meg ezt a folyamatot, hiszen mások vagyunk, különböző módokon reagálunk. Előfordulhat, hogy úgy érezzük, a félelmeink eluralkodnak rajtunk, kilátástalanságot élhetünk meg, nehezen bírjuk a kórházi tartózkodást vagy egyszerűen csak jól esne egy kis lelki megerősítés ebben a helyzetben.

Műtét előtti felkészítő konzultációnkon stresszoldó technikákkal ismerkedhet meg, valamint támogatjuk a műtétre való mentális felkészülésben. A megfelelő lelki egyensúly, alacsony stressz-szint segíti és meggyorsíthatja a gyógyulási, felépülési folyamatot, hogy Ön mihamarabb visszarázódhasson a mindennapokba!

Időpontegyeztetés, jelentkezés kapcsán az alábbi elérhetőségeken kereshet minket:

Ocsovszky Zsófia
alkalmazott egészség szakpszichológus
+3620/670-1122

Otohal József
pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt
+3630/016-4459

dr. Assabiny Alexandra
szívtranszplantációs gondozást végző orvos, mentálhigiénés szakember
+3620/663-2938