HASZNOS INFORMÁCIÓK HALLGATÓINK RÉSZÉRE


HALLGATÓI KEDVEZMÉNYEK

A Semmelweis Egyetem hallgatói és munkatársai kedvezményes jegyvásárlásra jogosultak az alábbi linken található intézményekben, melyet a jogviszonyt igazoló dokumentum (diákigazolvány) bemutatásával tudnak hallgatóink igénybe venni.

https://semmelweis.hu/egyetemi-hallgatoknak/szabadidos-kedvezmenyek/#idoszakos


KÖNYVTÁRAK

1. A Semmelweis Egyetemnek van központi könyvtára (Kálvin téri metrómegállónál: Budapest 1088, Mikszáth Kálmán tér 5.), melyet az egyetem hallgatói és oktatói térítésmentesen látogathatnak. Viszont nem minden szakirodalom elérhető náluk, így kérjük hallgatóinkat, hogy beiratkozás előtt mindenképpen egyeztessenek a Könyvtárral az elérhető anyagokról. A beiratkozáshoz diákigazolvány vagy ha nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, hallgatói jogviszony igazolás és személyi igazolvány együttesen szükséges.

A Könyvtár honlapja: https://lib.semmelweis.hu/

A felületre a hallgatók be is tudnak jelentkezni a Neptun kódjukkal és a Neptunban is használt jelszavukkal.

 

2. Több szakirodalom is elérhető a Szabó Ervin Könyvtárban (Kálvin téri megállónál: Budapest 1088, Szabó Ervin tér 1.). A könyvtárba történő beiratkozás díjtételhez kötött, a honlapjukon tudnak a hallgatók tájékozódni a költségekről, beiratkozási folyamatról, kölcsönzésről, olvasójegyről:

A Könyvtár honlapja: http://fszek.hu/

Katalógus: http://saman.fszek.hu/WebPac/CorvinaWeb

 

3. Az Országos Széchenyi Könyvtárban is elérhetőek a szakirodalmak (Budai Várnegyed: Budavári Palota „F” épület), viszont a dokumentumokat itt csak helyben lehet olvasni. A beiratkozás pedig szintén díjtételhez kötött, további információért kérjük, látogassanak el a honlapjukra:

A Könyvtár honlapja: http://www.oszk.hu/beiratkozas