A következő mentálhigiénés lelkigondozó évfolyamunk 2025 szeptemberében indul.

A Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézete együttműködve az Evangélikus Hittudományi Egyetemmel és a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskolával akkreditált mentálhigiénés lelkigondozó szakirányú továbbképzést indított 2002-ben. A szakon az elmúlt 17 évben közel háromszázan végeztek. 

A képzés vezetője: Dr. Török Gábor Pál egyetemi adjunktus

A felvétel kritériuma: főiskolai vagy egyetemi hitéleti (teológus, hittanár, vallástanár stb.) végzettség, egyházi ajánlás és személyes alkalmasság.

A képzés időtartama: 4 félév, 550 óra (havonta 2 nap, csütörtök (9.30-19.30) és péntek (8.00 – 17.00) valamint két intenzív képzési hét keretében. (első intenzív hét a II. szemeszter utáni nyáron; a második intenzív hét a III. és IV. szemeszter során választható időpontokban)  

A képzés célja: a lelkigondozók társadalom- és bölcsészettudományi továbbképzése, saját mentálhigiénéjük megerősítése és a kapcsolatteremtéshez szükséges készségek fejlesztése. A résztvevők az elméleti és gyakorlati stúdiumokon segítséget kapnak ahhoz, hogy jobban felismerjék és megértsék a segítségre szoruló emberek és csoportok problémáit, segíteni tudják őket lelki fejlődésük útján és döntéseik meghozatalában, támogassák őket erőforrásaik megtalálásában, valamint felkészültebben lássák el a közösségi vagy egyéni lelkigondozói feladatokat.

A képzés lelkiségét bemutató kisfilmek: https://www.youtube.com/channel/UCqTuINckvWXyRfqVo_g9oZg 

A képzés költsége: 195 000 Ft/félév + a 2 intenzív képzési hét ellátási költségei (étkezés, szállás).

További információk kérhetőek:

Dr. Török Gábor Pál;

email: torok.gabor@semmelweis.hu;

tel: 06-20-66-323-89