Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. november 28.
543542 Összes oltás

Információk a levelező tagozatos diákigazolvány felhasználhatóságáról : http://www.diakigazolvany.hu/

Diákigazolvány érvényesítése

A diákigazolvány-matricáinak érvényessége az őszi félév után március 31-én, a tavaszi félév után október 31-én lejár.
Diákigazolvány csak érvényesítő matricával használható. Az aktuális félévre szóló érvényesító matrica az Aktív félévre beiratkozott hallgatók számára átvehető ügyintézési időben a NET fsz. 74-es irodában ügyintézési időben (A diákigazolvány szükséges hozzá)

Diákigazolvány igénylésének menete

  • Az okmányirodában/kormányablakban a kérelmezők kizárólag a NEK adatlap igénylését kezdeményezik, a fénykép és aláíráskép felvételezéssel. Az okmányirodai NEK azonosító igényléséhez mindenképpen szükséges, hogy a kérelmező bemutassa a személyazonosításra alkalmas hatósági igazolványát (személyi igazolvány/útlevél/jogosítvány) és lakcímkártyáját. A NEK adatlapon szereplő NEK azonosító egy 16 karakter hosszúságú azonosító kód.
  • A hallgató a diákigazolvány igénylését minden esetben az oktatási intézményben, a Neptun tanulmányi rendszeren keresztül tudja kezdeményezni. A tanulmányi rendszerben szereplő adatok ellenőrzéséhez szükség van a NEK adatlapra és a lakcímkártyára.
  • Az intézményi ügyintéző a diákigazolvány elkészültéig egy Igazolást (ún. “ideiglenes diákigazolványt”) állíthat ki a hallgatónak, (a FIR-be feladás utáni napon) amellyel a levelező tagozatos diákigazolványhoz kapcsolódó, állam által garantált kedvezmények igénybe vehetők.

Az elkészült diákigazolványt az Oktatási Hivatal az intézmény részére postázza. Intézményünk tanulmányi ügyintézője e-mail-ben tájékoztatást ad a diákigazolvány megérkeztéről és átvételi lehetőségről, valamint félévenként érvényesítő matricával igazolja a hallgató kedvezményekre való jogosultságát.

2018 július 27-augusztus 6-ig zárás van. Ezután lehetnek még újabb változások