A doktori képzés programunkon minden tanév elején (szeptember hónapban) kezdhető meg. Keresztfélévben a program nem hirdet felvételt. A felvételi eljárásra minden évben május-június folyamán kerül sor.

Amennyiben doktori képzésünk felkeltette érdeklődését, javasoljuk, hogy ezt rövid emailben minél hamarabb jelezze intézetünknek. Érdeklődését, jelentkezéssel kapcsolatos terveit – ami nem jelent semmilyen kötelezettséget – évközben is bármikor jelezheti a doktori program titkáránál, Dr. Danis Ildikónál (danis.ildiko@semmelweis.hu).

Ideális esetben a kapcsolatfelvétel az Intézettel már a felvételi jelentkezés előtt több hónappal megtörténik. Programunkra úgy várjuk jelentkezésüket, hogy már előzetesen egyeztettek témavezetőinkkel a téma befogadásáról. Ezután kerülhet sor a tématerv kidolgozására, finomítására, a vonatkozó szakirodalom olvasására, így a felvételi idejére konkrét formát ölthet a jelentkező hallgató elképzelése a kutatási területre vonatkozóan. Tapasztalatunk szerint nagyban segíti a felvételi sikerességét, ha a jelentkező hallgató előzetesen egyezteti a kutatási tématervét is leendő, választott témavezetőjével.

A jelentkezési felhívást és határidejét minden évben a Doktori Iskola honlapján teszik közzé, általában április folyamán. A jelentkezési határidő általában májusban van. A felvételire a Doktori Iskola jelentkezési oldalán kell jelentkezni (az oldalon található elektronikus pályázati felületet csak felvételi eljárás időszakában hozzáférhető).

A felvételi várható időpontja júniusban lesz, egy megadott napon (pótfelvételi nap nem kérvényezhető). Kérjük, kövessék figyelemmel a programunk és a Doktori Iskola honlapjait.

Programunk 2024-es tájékoztatója itt tölthető le.

A jelentkezés feltételeiről, a felvételi részleteiről itt olvashat.

Előzetes érdeklődését a doktori program titkáránál, Dr. Danis Ildikónál  (danis.ildiko@semmelweis.hu) jelezheti!


FIGYELEM!

„Doktori Svédasztal”: témavezetők bemutatkozása és felvételi tájékoztató
2024. március 25-én, hétfőn 16:00-18:00-ig tartjuk programunk felvételi tájékoztatóját a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében (1089 Budapest Nagyvárad tér 4.), a fszt. 81-es teremben. A rendezvény a témavezetők és a jelentkezők bemutatkozására is lehetőséget nyújt. Várjuk szeretettel!