November 14. a Diabétesz világnapja!
 
Ennek apropóján két fontos hírt is szeretnénk megosztani:
Egy kedves felajánlónak köszönhetően egy iPhone-t kapott a Diabetész osztályunk. 
Az 1-es típusú diabétesz ellátását forradalmasította a folyamatos cukormérők, azaz szenzorok használata. A telefon a szenzor használatának kezdetén jelent segítséget, az ún. próba időszakban, ugyanis a magyarországi előírások szerint, a szenzor támogatott használata 1 hónapos próbaidőszakhoz kötött.
Mivel a szenzorok általában középkategóriás telefonokhoz kötöttek, akinek nincs ilyen készüléke, nagy segítséget jelent számára, hogy a végleges döntés előtt, új telefon vásárlása nélkül is kipróbálhatja a szenzort.
Hálásan köszönjük az adományt! 
Illetve november 13-án, vasárnap a Bókay János utca 56. szám alatt emléktáblát avattak az inzulint felfedező Sir Frederick Banting tiszteletére.
Az avatáson jelent volt a Józsefvárosi Önkormányzat polgármestere, Pikó András, Deák Árpád szobrászművész, Dr. Tóth-Heyn Péter gyermekdiabetológus, az I. Sz. Bókay Gyermekklinika igazgató helyettese és Kocsisné Gál Csilla a Szurikáta Alapítvány vezetője.
Ezután pedig bemutatták dr. Körner Anna, Klinikánk nyugalmazott egyetemi docensének „100 éves az inzulin!” című könyvét.