Tel:
(06 1) 334-3186/52651, 52652, 52749, 52681

Osztályvezető:
Dr. Kenesei Éva tudományos főmunkatárs Ph.D.

Munkatársak:

Hajas Zoltán biológus, Szénási Mária analitikus

Vezetőasszisztens:

Balaton Gabriella

 
NEAK kód: 01H715016

A modern diagnosztikai eszközökkel felszerelt laboratórium a klinika járó és fekvő betegei részére folyamatos, 24 órás laboratóriumi szolgálatot biztosít, ezzel nagyban segítve a klinikus kollégákat a pontos, korai diagnózis felállításában, a kórlefolyás folyamatos nyomon követésében a terápia ellenőrzésében.

A laboratórium oktatási feladatokat is ellát, így az V. éves orvostanhallgatók elméleti és gyakorlati oktatását, továbbképző előadások tartását orvosok és szakápolók részére.

A klinikai kémiai laboratórium által végzett vizsgálatok:

  • vér, vizelet, liquor és egyéb testfolyadék kémiai analízise, hematológiai és alvadási, vérgáz paraméterek vizsgálata. (közel 100 féle analízis, évi 350 000 vizsgálat)
  • Eredmények értékelése, konzultatív feladatok ellátása

Mikrobiológiai laboratórium által végzett feladatok:

  • vegyes bakteriológiai, mikológiai és virológiai vizsgálatok végzése tenyésztéses, automata és gyorsdiagnosztikai módszerekkel.
  • Antibiotikum, antimikotikum érzékenységi vizsgálatok végzése, az eredmények értékelése, interpretálása, konzultatív feladok ellátása.
  • A kórokozók antibiotikum rezisztenciájának folyamatos követése, amely segíti a klinikust az empirikus gyógyszerválasztásban.
  • A klinika infekció kontroll vizsgálatainak végzése, koordinálása, oktatása.