A Biológiai Terápiás Ambulancia a Gasztroenterológiai és Hepatológiai Osztály részeként működik.

A biológiai terápiák speciális/célzott gyógyszerek a gyulladást fenntartó egy-egy fehérje ellen.

Ambulanciánk fő profilja a gyulladásos bélbetegséggel, Crohn-betegséggel és kolitisz ulcerózával gondozott betegeink kezelése. Négy különböző biológiai terápiás szert alkalmazunk, ezeket a gyógyszereket bőr alá fecskendezve, vagy vénásan adjuk be. A gyógyszerek hatékonyságának ellenőrzésére időszakos vérvétel, képalkotó vizsgálatok, illetve endoszkópos vizsgálat történik. Tekintettel arra, hogy ezek a betegségek krónikus, élethosszig tartó kórképek, a gyógyszerek beadása mellett fontos betegeink teljes körű gondozása, melynek része az oltottsági állapotuk, csontsűrűségük ellenőrzése, illetve a rendszeres szemészeti vizsgálat.

Emellett ambulanciánkon enzimpótló kezelést alkalmazunk, olyan ritka, főleg májat érintő genetikai betegségekben, mint a lizoszomális savas lipázhiány.

Az ambulancián jelenleg Dr. Lóth Szendile, Dr. Béres Nóra Judit dolgozik, Dr. Dezsőfi Antal és Dr. Cseh Áron szakmai vezetésével.

Az ambulancia nővéri feladatait Barják Kriszta látja el.

Meditime időpontfoglaló rendszer

Figyelem! Az online előjegyzési rendszer tekintetében Klinikánk az eddigi Reservio rendszerről átáll a Meditime rendszerére. Az átállás miatt 2023. augusztus 17-27. között nincs lehetőség a szakrendelésekre való előjegyzésre. Augusztus 28-tól a Klinikánk honlapján keresztül elérhető linken tudnak időpontot foglalni, amit a honlapon a Betegellátás -> Járóbeteg ellátás menüpontok alatt találnak. Megértésüket köszönjük!