Amennyiben gyermekének kezelőorvosa klinikai ellátást javasol, és a gyermeket felvesszük, a szülőknek a következőt szükséges szem előtt tartani. A szülők felkeresik a Klinika felvételi irodáját, ahol a gyermek személyi adatait rögzítik. Ezt követően a megbeszélt időben jelentkeznek a fekvőbeteg osztályon, ahol az ott dolgozó orvosok felveszik a gyermeket és tájékoztatják a szülőket a várható diagnosztikus és terápiás beavatkozásokról. A nővérek a gyermek szokásairól, étkezési rendjéről, speciális ellátást igénylő teendőikről kérdeznek.

A Klinikán a szülők folyamatosan jelen lehetnek gyermekük betegágyánál. Ez számunkra is segítség, hiszen a gyermek megnyugtatására és ellátására leginkább az édesanya hivatott. Kérjük azonban, hogy a gyermek ellátásának részleteit az osztályos főnővérrel és az orvossal minden esetben beszéljék meg.

A Klinikán mód van igényesen kialakított különszobák (5 db baba-mama szoba) igénybevételére is. Krónikus beteg gyermekek esetében a Klinika közelében (VIII. Apáthy István u. 14.) felépített Ronald Ház nyújt lehetőséget a család együtt maradására.

A fekvőbeteg ellátás a gyermekgyógyászat minden területére kiterjed. 24 órás szakorvosi ügyelet, croup ügylet, gyermeksebészeti, és 1 év alatti traumatológiai ellátás és laboratóriumi ügyelet biztosítja a folyamatos betegellátást. Ezenkívül minden szakterület specialistája elérhető soron kívül is. Évente 7000 fekvőbeteg és 50 ezer járóbeteg fordul meg a Klinikán.

 

Szülők tartózkodása a klinikán

Kedves Szülő! Fontosnak tartjuk, hogy Ön a gyermeke közelében lehessen a gyermek ellátása során. Ennek érdekében elsősorban szoptatós édesanyák, súlyos állapotban lévő gyermekek szülei vagy még haza nem adható, de az osztályon már 24 órában nem szükségszerűen tartózkodó, elsősorban krónikus betegek és szüleik számára korlátozott számban rendelkezésre állnak a klinika 2. emeletén található „baba-mama szobák”.  Ezek igénybe vételére a fentieket figyelembe véve és a szobák foglaltságától függően kerülhet sor. A nem budapesti és várhatóan a klinikán hosszabb ideig tartózkodó családok/szülők számára a klinikával szomszédos utcában található, a Ronald McDonald’s Alapítvány által működtetett házban ingyenes szállásra van lehetőség. Mindkét szálláslehetőség igénybevétele előzetes egyeztetést kíván az adott osztály főnővérével illetve a kezelőorvossal.

Klinikánk osztályainak többségén a fentiek mellett kinyitható ágyakon, fotelágyakon tudunk éjszakára pihenési lehetőséget biztosítani az egyik szülő számára. A kisebb betegszobáknál, ahol a betegágyak mellett további fekvőhely elhelyezésére nincs lehetőség, a klinika területén igyekszünk megoldani igény esetén az egyik szülő elhelyezését.

Tisztelettel kérjük és felhívjuk figyelmüket, hogy klinikánkon kezelt egyik gyermek sem szenvedhet hátrányt, így elsődleges a gyermekek biztonságos ellátása. Ennek érdekében és ennek segítésére kérjük a „Szülői tájékoztatóban” leírtak és a klinika házirendjének, időbeosztásának betartását!

Köszönjük együttműködésüket, amelynek célja gyermekük minél biztonságosabb és gyorsabb ellátása és otthonába bocsátása.

Fekvőbeteg osztály  NEAK kód
Arcrekonstrukciós Centrum 01H714816
Csecsemő Osztály 01H710516
Diabétesz, Endokrinológiai és Metabolikus Osztály 01H710516
Gasztroenterológiai és Hepatológiai Osztály 01H71G316
Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztály 01H714106
Infektológiai Osztály (fertőző betegségek) 01H710516
Intenzív terápiás Osztály 01H710515
Koraszülött Intenzív Osztály 01H713606
Művese Osztály 01H724216
Neurológia Osztály 01H710511
Pulmonológiai Osztály 01H71G196
Radiológiai Osztály 01H725116
Sebészeti Osztály 01H714816
Sürgősségi Osztály 01H14602
Újszülött Sebészeti Osztály 01H714816
Veseosztály 01H710516