1083 Budapest, Bókay u. 53. III. emelet és Bókay u. 54. fsz. 

pszichiatria.gyer1@med.semmelweis-univ.hu

 

Hogyan kérjen előjegyzési időpontot?

Csak előjegyzésre.
Tel: 06-1-3343-186/52785 vagy +36 20 825 2785
Időpontot hétfőtől-csütörtökig 10-12 között kérhetnek telefonon vagy emailben a pszichiatria.gyer1@med.semmelweis-univ.hu címen. Kérjük, hogy a kapcsolatfelvételhez tüntessék fel az e-mailben a telefonos elérhetőséget is. Emailküldés előtt kérjük ellenőrizzék, hogy területi ellátás tekintetében klinikánkhoz tartozik-e a gyermek. Erről itt tájékozódhatnak: Területi ellátás >>

Kérjük háziorvosi beutalót és minden korábbi dokumentációt hozzon a vizsgálatra.
Laborlelet kiadás rendelési időben.

Rendelési idő:
Hétfő, kedd, szerda, csütörtök: 8.00-16.00

A Gyermek-, és Ifjúságpszichiátriai Szakambulancián a gyermek, a család és a közösség által jelzett pszichiátriai, pszichológiai problémák, betegségek és életviteli nehézségek feltérképezéséhez és rendezéséhez nyújtunk széles körű, osztályos hátterű segítséget a 3-18 éves korosztály számára. Célunk, hogy segítsük a gyermekek testi-lelki egészségének helyreállítását és megőrzését, hogy minél harmonikusabban tudjanak beilleszkedni családjukba, szűkebb és tágabb közösségükbe. Vizsgálómódszereink: feltáró beszélgetések, családi interjúk, pszichológiai tesztek, csoportos önismereti, művészetterápiás és játékos foglalkozások.

Terápiás lehetőségeink: egyéni- és csoportos pszichoterápia, családterápia, gyógypedagógiai fejlesztés, gyógyszeres kezelés.

Ambulanciánkon új betegeket előzetes telefonos egyeztetés alapján fogadunk és időpontra hívunk, így a betegeknek nem kell várakozniuk. Előjegyzés: 06-1-334-3186/52785 vagy +36 20 825 2785. Az ambuláns találkozás alkalmával, amennyiben teljes körű kivizsgálásra, felmérésre van szükség, akkor felvételt javaslunk osztályunkra, mely elősegíti a probléma feltárását, megoldását. Az ambuláns vizsgálatra háziorvosi beutalót kérünk.

Ambuláns vizsgálat

Diagnosztikus munkánkat ambuláns és osztályos keretek között végezzük. A gyermekekkel és szüleikkel először ambuláns időpont alkalmával találkozunk, ahol megbeszéljük az előzményeket, valamint körüljárjuk a panaszt, amivel hozzánk fordultak. Ezen alkalommal eldöntjük, hogy szükséges-e egy átfogóbb kivizsgálás. Ha a probléma háttere szakembereink szerint kellőképpen feltárható az ambuláns vizsgálatkor, akkor a diagnózis alkotás már ekkor megtörténik, és javaslatot adunk arra, hogy a kezelést hol és milyen formában kaphatják meg a gyermekek. Ha az ambuláns vizsgálat során diagnosztikus probléma merül fel, és egy átfogóbb kivizsgálásra van szükség, akkor előjegyezzük a gyermeket osztályos kivizsgálásra. Az osztályos kivizsgálást vezető orvos nem feltétlenül egyezik meg az ambuláns vizsgálatot vezető orvos személyével.

Az Ambuláns vizsgálatra kérjük, hozzák magukkal:
• Beutaló (háziorvos)
• TAJ kártya
• Lakcím kártya
• Korábbi szakvélemények (pl. nevelési tanácsadó, Pedagógiai Szakszolgálat; stb.)
• Pedagógiai vélemény

• Szülői jellemzés

Az ambulancia épületének bemutatása