34 703 701 forint
Vezető: Dr. Körner Anna

A szénhidrát anyagcsere zavarok ritka kórformáinak diagnosztikája gyermek-korban.
Az 1-es típusú diabétesz és a vírus felismerésben szerepet játszó interferon-indukált helikáz 1 (IFIH1) fehérje Ala946Thr polimorfizmus kapcsolatának vizsgálata.
A gyermekkori obesitas és a gyulladásos markerek összefüggéseinek vizsgálata (a Toll-like receptor 4 polimorfizmusainak hatása a TNF-alfa és a sTNFR2 szintek alakulására, valamint ennek jelentősége az inzulinrezisztencia mértékének változásában elhízott gyermekek és serdülők körében). A PPAR-gamma Pro12Ala polimorfizmusának összefüggése a vércukorterhelés értékeivel elhízott gyermekek és serdülők körében.
A cirkadián és szezonális ritmicitás szerepe az 1-es típusú diabétesz krónikus szövődményeinek kialakulásában.
A szöveti végglikációs termékek mennyiségét jelző bőr autofluoreszcencia összefüggése 1-es típusú diabéteszben szenvedő gyermekek klinikai paramétereivel
A nitrogénmonoxid rendszer szerepe 1-es típusú diabéteszben, valamint az obezitással járó szénhidrát anyagcserezavar különböző formáiban.

Meditime időpontfoglaló rendszer

Figyelem! Az online előjegyzési rendszer tekintetében Klinikánk az eddigi Reservio rendszerről átáll a Meditime rendszerére. Az átállás miatt 2023. augusztus 17-27. között nincs lehetőség a szakrendelésekre való előjegyzésre. Augusztus 28-tól a Klinikánk honlapján keresztül elérhető linken tudnak időpontot foglalni, amit a honlapon a Betegellátás -> Járóbeteg ellátás menüpontok alatt találnak. Megértésüket köszönjük!