Anya-gyermek szobák bemutatása

Klinikánkon lehetőség van apartman jellegű, anya-gyerek szobákat díjmentesen igénybe venni. Ezen szobákat azoknak a családoknak tartjuk fenn, akiknek a gyermeke még nem hazaengedhető, de már nem igényel közvetlen osztályos megfigyelést, illetve vidékről érkeznek és a szülő szállása nem megoldott. Itt lehetősége van a szülőnek napi 24 órában a gyermeke mellett tartózkodni, illetve – látogatási időben-  látogatót fogadni.  Ez a részleg 2 asszisztensnőhöz tartozik ( Szimán Jánosné Ancsa, illetve Balog Mária (Marcsi), akik szintén az emeleten találhatóak meg.

Napközben a kezelőorvossal és nővérekkel egyeztetett időpontban a felvevő osztályon megjelennek, a napi viziten részt vesznek, a szükséges gyógyszereket a gyermek megkapja, a szülő a nővérekkel egyezteti a gyermekkel kapcsolatos etetési, ápolási tevékenységeket. Bármilyen panasz esetén az osztályon soron kívül jelentkeznek. Szükség esetén innen mennek vizsgálatra (röntgen, ultrahang stb) és amennyiben a gyermek állapota engedi ide térnek vissza.

Az anya-gyermek szobába felvett gyermek számára étkezést naponta 3x biztosítunk, a szülőnek térítési díj ellenében tudjuk ugyanezt megtenni.

Jelenleg 5 ilyen szobával rendelkezünk az épület II. emeletén, egy külön szárnyban. Klinikánk ezen része 2019-ben került felújításra. A szobák külön bejáratúak, zárhatóak, tiszták, tágasak. Minden szobában rendelkezésre áll ágy a szülő és a gyermeke részére csecsemőtől egésze nagyobb gyermek (egészen felnőtt) méretig, asztal, szék, szekrény, hűtőszekrény, kézmosó – mosogató helyiség, vezetékes telefonkészülék saját mellékkel, televízió, wifi.  Tisztálkodásra lehetőség a folyosón található, ide tartozik 2 külön fürdőszoba-wc.

A teljes részleg az emeleten külön bejáratú, zárható. Az előtérben lehetőség van kényelmesen várakozni, illetve látogatókat fogadni.