Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai osztályunk idén nyáron is több, ingyenes terápiás tábort szervezett az osztály által gondozott gyermekek és serdülők részére: a zömében autizmus spektrum zavarral diagnosztizált serdülők részére július 10-17. között szociális-kommunikációs fejlesztő tábort, nagyovis korosztály számára augusztus 14-21. között szociális készségfejlesztő élménytábort tartottak. 
 
A serdülők és gyermekek szocio-kommunikációs terület fejlesztésének céljával rendezett napközis táborban vettek részt. A hét feladatainak fókuszában a kortársakhoz való kapcsolódás és az ahhoz való adekvát eszközök megismerése, a kooperáció, valamint az önismeret, öngondoskodás és az önkifejezés állt. Eszközeik elsősorban térben és időben strukturált, protetikus környezet; a vizuális megtámogatás; valamint a játékos gyakorlási lehetőségének biztosítása volt, szakemberek vezetése mellett, biztonságos keretek között.
A gyermekekkel az erdei állatok tematika mentén foglalkoztunk. Volt közös rajz, mese, kincskeresés, játszóterezés az Orczy-parkban, és a hét zárásaként a Természettudományi Múzeumba látogatták meg.
 
Ezúton is köszönjük a Természettudományi múzeumnak, hogy ingyenes belépést biztosítottak a résztvevők számára!
 
Az Osztály az ősz folyamán folytatja kamasz csoportjaikat, valamint az autizmusban érintett gyermekek és serdülők szülei és hozzátartozói részére 8 alkalmas szülőtréninget fognak tartani. Az elérhető lehetőségekről holnapunkon tájékozódhatnak az érdeklődők: https://semmelweis.hu/…/gyermek-es…/
 

Galéria

8kép