20 éve segíti a gyermekek gyógyítását a K&H gyógyvarázs program, amely eddig összesen 531 alkalommal több mint 852 millió forint értékben adományozott a hazai gyermekegészségügyi intézményeknek innovatív műszereket. 
A 20 éves jubileum kapcsán nemcsak újabb 10 intézmény kapott orvosi eszközöket 20 millió forint értékben, de egy új, a gyermekorvosok elismerését célzó díj létrehozását is bejelentette Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója. 
A 8. kerületben a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Anyagcsere Diagnosztikai és Gondozó Központja kapott új műszereket 1,2 millió forint értékben, így Budapesten összesen 89 alkalommal, több mint 271 millió forint értékben kaptak a gyermekegészségügyi intézmények támogatást a K&H gyógyvarázs keretében.
 
„A ketométer egy egyszerűen használható diagnosztikai eszköz, melynek segítségével ujjbegyszúrást követően, egyetlen vércseppből meg tudjuk határozni a vér ketonszintjét. Az eszköz különösen megfelelő a gyermekgyógyászatban, hiszen gyors, mivel a mérési eredmény pár másodpercen belül olvasható, könnyen hordozható és a mintavétel csekély fájdalommal jár. A másik eszköz, a folyamatos szöveti cukor monitorizáló rendszer segítségével éjjel-nappal követhető a betegek vércukorszintjének változása. Ennek alkalmazása lehetőséget biztosít a veleszületett szénhidrát anyagcserebetegséggel élő gyermekeknél a kezelés pontos beállítására. Ezen gyermekeknél, akár néhány óra éhezést követően, hirtelen leeshet a vércukorszint, amely életveszélyes állapothoz is vezethet. A pályázaton elnyert két szenzorrendszer pedig az osztályos kivizsgálásoknál és a kezelések beállításánál, illetve a rendszeres betegkontrollok kapcsán a kezelés ellenőrzésénél fogjuk használni” – mondta el Dr. Zsidegh Petra egyetemi adjunktus, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Anyagcsere Diagnosztikai és Gondozó Központjának szakorvosa.
 
Köszönjük a K&H – dönts okosan nagylelkű támogatását!