Dr. Balogh Dóra Bianka, a Bókay Gyermekklinika posztdoktor munkatársa, a MTA-SE Lendület Diabétesz Kutatócsoport tagja Akadémiai Ifjúsági Díjat kapott.
Szívből gratulálunk!
 
Az Akadémiai Ifjúsági Díj a tudományos élet területén dolgozó kiemelkedő fiatal kutatók eredményeinek elismerésére létrehozott kitüntetés.
Balogh Dóra Bianka „A cukorbetegség szövődményeinek patofiziológiai vizsgálata és új terápiás lehetőségei” című pályamunkájáért kapta meg a díjat.
 
A pályamű témája egy olyan alapkutatásra épülő cikksorozat, melynek közös pontja a diabétesz és ennek következtében kialakuló sokszervi szövődmény kórélettani folyamatainak vizsgálata és új kezelési lehetőségei, fókuszban a depresszió, szív- és érrendszeri károsodás, és vesebetegség. Emellett bemutatásra került a preklinikai állatkísérletes eredményeinkre épülő szabadalmaztatott felfedezésünk, miszerint a Sigma-1 receptort serkentő hatóanyagok mérséklik a krónikus szöveti hegesedés kialakulását, így ígéretesek lehetnek a fibrózissal járó megbetegedések kezelésében.
——————————
„Egy kicsit a Kicsiknek”
Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány
Bankszámlaszám: 10403387-00031000-00000008
Adószám: 18222432-1-42.