A K&H Gyógyvarázs, és a program egyik médiatámogatója a Sláger Rádió, idén júniusban közös játék- és könyvgyűjtő akciót rendezett, melyen több mint 1400 használaton kívüli, de még jó állapotú plüssfigura, társasjáték és mesekönyv gyűlt össze. Az ajándékokat országszerte 10 gyermekeket gyógyító intézmény között osztották szét.

Csütörtökön egyetemünk I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának kis betegei részesültek a játékokból, olvasnivalókból.

A K&H Csoport hosszú távú társadalmi felelősségvállalásában továbbra is kiemelt feladatának tekinti a gyermek-egészségügy támogatását. A K&H Gyógyvarázs program immár hatodik éve igyekszik minél több intézményt műszerbeszerzési lehetőséghez juttatni, hogy az orvosok és az ápolók a pontos diagnosztika segítségével hozhassák meg okos döntéseiket. A K&H így kíván tenni azért, hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai egyaránt teljes életet élhessenek.

“Másodszor nyílt alkalmunk arra, hogy beteg gyermekeket játékokkal ajándékozzunk meg. A tavalyi akció során, amikor  a K&H munkavállalói által gyűjtött ajándékokat juttattuk el a kórházakba, láttuk, hogy mennyire örülnek a kis betegek egy-egy játéknak, könyvnek. Azon kívül, hogy sikerül könnyebb pillanatokat lopni a kórházban eltöltött napokba, még gyakorlati haszna is van a játékoknak, ugyanis ha egy kellemetlen vizsgálat során sikerül lekötni a gyermekek figyelmét egy kedves mesekönyvvel, vagy babával, az nagyban megkönnyíti az orvosok munkáját is. Az elmúlt 5 év során a K&H Gyógyvarázs programra beérkezett pályázatokból kiderült, hogy a mindennapi gyógyításhoz szükséges alapvető műszerek beszerzése is nehézséget okoz a kórházaknak, a játékok, könyvek megvásárlására pedig még kevesebb lehetőségük van, szinte nem is jut anyagi forrás. Ezért is döntöttünk arról, hogy a Sláger Rádióval közösen újra megrendezzük az akciót, melynek idén még nagyobb sikere lett, hiszen rengeteg játék, mesekönyv gyűlt össze. Ezúton is köszönjük mindannak az 1400 embernek, családnak és gyermeknek, akik elhozták ezeket a játékokat, és okos döntésükkel tevékeny részesévé váltak a K&H Gyógyvarázs programnak.” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

“Magyarország vezető rádiója mindig szem előtt tartotta a társadalmi felelősségvállalás fontosságát. A hatékony és szervezett fellépés érdekében 2006-ban létrehoztuk a Sláger Angyal Alapítványt, hátrányos helyzetű családok, és rajtuk keresztül a legfontosabbak: a gyerekek támogatására. Azért csatlakoztunk a K&H Gyógyvarázs programhoz, mert így az azonos célú társadalmi megmozdulásokban összeköthetjük erőinket. Ennek az összefogásnak köszönhetően együttes erővel összpontosíthatunk a beteg gyerekekre, így több tízezer embert is megmozgathatunk annak érdekében, hogy segítsünk nekik. A példamutatás, az élenjárás nem is feladat, hanem kötelezettség számunkra, hiszen egyre nagyobb szükség van rá ezekben a nehéz időkben, nem beszélve arról, hogy másokat is segítségnyújtásra ösztönözhetünk.” – mondta el Heal Edina, a Sláger Rádió vezérigazgatója.

Nem ez az első alkalom, hogy a K&H Gyógyvarázs a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikáján járt, hiszen 2006-ban az országos pályázaton a gyermekosztály 3,6 millió forint értékben nyert el műszertámogatást, 2005-ben és 2007-ben pedig szórakoztató gyermekprogramok megszervezésével járult hozzá a program a gyermekek gyógyulásához.

“A kórházban eltöltött idő egy felnőtt betegnek sem könnyű, így elképzelhetjük, hogy mit jelenthet egy gyermek számára. Ráadásul néha a kis betegeknek egyedül kell megküzdeniük a vizsgálatok okozta kellemetlenségekkel, hisz nem mindenki mellett tud ott lenni az édesanyja, édesapja a nap 24 órájában. Annál örömtelibb esemény nem is történhet a kórház életében, ha belépve egy kórterembe mosolygó gyerekek fogadnak bennünket,  márpedig a játékoknak ebben nagyon nagy szerepük van. A testi egészség mellett tehát nagyon nagy jelentősége van a lelki egészségnek is, ezért szeretném megköszönni a segítséget, és azt a sok ajándékot, amelyeket a gyerekek kaptak, hiszen ez segíti a gyógyulást.” – fűzte hozzá dr. Arató András, az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatóhelyettese.

Egyetemünk I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikája mellett a következő intézmények részesültek még adományban:

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Erzsébet Kórháza
Szent Pantaleon Kórház (Dunaújváros)
Siófok Város Kórház
Bajai Kórház
Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórháza (Szekszárd)
Vas Megyei Markusovszky Kórház (Szombathely)
Zala Megyei Kórház (Zalaegerszeg)
Kenézy Gyula Kórház (Debrecen)

Meditime időpontfoglaló rendszer

Figyelem! Az online előjegyzési rendszer tekintetében Klinikánk az eddigi Reservio rendszerről átáll a Meditime rendszerére. Az átállás miatt 2023. augusztus 17-27. között nincs lehetőség a szakrendelésekre való előjegyzésre. Augusztus 28-tól a Klinikánk honlapján keresztül elérhető linken tudnak időpontot foglalni, amit a honlapon a Betegellátás -> Járóbeteg ellátás menüpontok alatt találnak. Megértésüket köszönjük!