Július elseje minden évben a magyar egészségügy ünnepe, ezen a napon született Semmelweis Ignác, akit az anyák megmentőjeként is ismernek. A Semmelweis-napi díszünnepségen a Semmelweis egyetem mintegy kétszáz polgára vehetett át elismerést, köztük az I. Sz. Bókay Gyermekklinika dolgozói.
– A COVID-ellátásban nyújtott kiemelkedő szerepvállalásért Pro Universitate Érdemrendet kapott és rektori dicséretben részesült Dr. Krivácsy Péter klinikai főorvos, a Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezetője.
– Professor Honoris Causa Címet kapott Dr. Seri István nyugalmazott egyetemi tanár.
– Rektori dicséretben részesült Dr. Kincs Judit Aranka klinikai szakorvos, a Csecsemő Osztály osztályvezetője .
– Rektori dicséretben részesült Dr. Tory Kálmán Phd habilitált egyetemi docens, a Művese Osztály osztályvezetője.
– Márer Vera díjat vehetett át Dr. Szabó Dolóresz Phd egyetemi tanársegéd.
– A Semmelweis egyetem kiváló szakdolgozója kitüntetést kapott Bori Istvánné szakápoló.
– A Semmelweis egyetem kiváló szakdolgozója kitüntetésben részesült Szökőné Galambos Anita szakápoló, a PIC osztály osztályvezető főnővére.
– A Semmelweis egyetem kiváló szakdolgozója kitüntetést adtak át Vaczóné Keszler Anikó szakápolónak.
 
Szívből gratulálunk!
 
„Ezúton is köszönetet mondok az egyetem minden munkavállalójának és hallgatójának, akik kitartással, elhivatottsággal és emberfeletti munkával részt vállaltak a koronavírus elleni küzdelemben. Munkatársaink és hallgatóink mindahányan felismerték, milyen felelősséget ad kezünkbe az, hogy a gyógyító hivatást választottuk, és az ország, a régió vezető orvos- és egészségtudományi egyetemén dolgozunk” – mondta dr. Merkely Béla rektor, a díszünnepségen.
Semmelweis-napon mi is hálásan köszönjük az I. Sz. Bókay Gyermekklinika és az egészségügy minden dolgozójának áldozatos munkáját, amellyel a beteg gyermekeken és minden beteg magyar emberen segítenek!