Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. október 15.
402672 Összes oltás

2021. április 15-28.
Online rendezvény

2021. április 29-30.
Élő online kerekasztal megbeszélés

Kedves Kollégák!
Mi, gyermekgyógyászok szerencsésnek érezhettük magunkat, mikor egy évvel ezelőtt a világból érkező hírek, majd saját tapasztalataink is azt mutatták, hogy közvetlenül alig érintett érdeklődőként figyelhetünk a főleg felnőtteket fenyegető új járványra, a COVID-19-re. Tanultuk, figyeltük, készültünk rá, de akkor úgy tűnt, hogy alig lesz alkalmunk találkozni gyermekkorban az új típusú koronavírussal.
Eltelt egy év, és nem csak hétköznapjainkat, magánéletünket, társas kapcsolatainkat írta át a pandémia, hanem immár a gyermekgyógyászat eddig csendesnek mondható vizeit is alaposan felkavarta. A klasszikus tünetek mellett kezdetben csak a ritka gyermekkori megjelenésre jellemző tünettant tanultuk, majd a COVID fertőzötté váló kismamák újszülöttjeiért aggódtunk, később olyan új fogalmakkal kellett megismerkednünk, mint PIMS, MIS-C, long COVID. A járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet, az iskolabezárások, a családok kényszerű összezártsága, sok esetben létbizonytalansága indirekt módon gyakorolhattak hatást a gyermekek testi és lelki egészségére.
A COVID-19 járvány tehát egyre mélyebben érinti a gyermekgyógyászatot is, és ezzel a változással fontos lépést tartanunk. Az idő sürget!
Az I. Sz. Gyermekklinika egy hiánypótló rendezvénnyel igyekszik a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos gyermekgyógyászati vonatkozású naprakész ismereteket és tapasztalatokat minél több kollégához eljuttatni.
A COVID-19 gyermekgyógyászati vonatkozásai című rendezvényt a járvány miatt sajnos csak online formában tudjuk megrendezni. A közel 15 órányi programba a gyermekgyógyászat szinte minden érintett területét felölelő előadások mellett élőben követhető interaktív kerekasztal megbeszéléseket illesztettünk. A 2021. április 15. és 28. között megtekinthető előadások után a kerekasztal megbeszélésekre 2021. április 29-30-án kerül sor.
Meggyőződésünk, hogy a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos naprakész gyermekgyógyászati tudásra egyre nagyobb szükségünk van, ezért bízunk benne, hogy a gyermekgyógyászok minél szélesebb részéhez juttathatjuk el ezen ismereteket konferenciánk útján!
 
További információk:
 

Üdvözlettel:

Dr. Szabó Attila      Dr. Dezsőfi Antal     Dr. Tóth-Heyn Péter