Bókay Akadémia IV. rész
 
A Föld
 

Program

16:00–16:30 Dr. Áder János, köztársasági elnök

Jövőnk kérdései

16:30–16:50 Dr. Cseh Áron, egyetemi adjunktus

Hiánybetegségek. Léteznek-e még a jóléti társadalomban?

16:50–17:10 Kiss Erika, táplálkozástudományi szakértő

Divatdiéták? Hova vezet a divat az étrendben?

17:10–17:30 Dr. Szabó Miklós, osztályvezető egyetemi docens

Mi változott az újszülöttek táplálásában? Az anyatej forradalma

17:30 Online vizsga

A Semmelweis Egyetem I. Sz. (Bókay) Gyermekklinikája Európa negyedik legrégebben alapított gyermekgyógyintézete, idén 182 éves. A Bókay Gyermekklinika korábbi és jelenlegi vezetői és munkatársai is kiemelten fontosnak tartották a beteg gyermekek gyógyítása mellett a gyermekgyógyászat oktatását, valamint a mindenkori értelmiség nevelését is. E cél által vezérelve több mint 25 éven át tartottunk a Bókay Gyermekklinikán továbbképző délutánokat a gyermekgyógyász szakorvos vagy annak készülő fiatal kollégák számára.

2020-ban ezt a sorozatot folytatva, de megújulva a szakmai továbbképzések mellett, olyan fórumot hoztunk létre és olyan előadássorozatot indítottunk el, amely nemcsak a gyermekgyógyászat és orvostudomány szűk szakterületén képezi tovább kollégáinkat, hanem értelmiségiként, bemutat és megszólít olyan szakembereket, kiemelkedő személyiségeket is, akik szélesebbre tárják az ismeretek kapuit számunkra.
Ennek a jegyében a 2020/2021-es tanévhez igazodva indítottuk útjára a Bókay Akadémiát, amelyet a felsőoktatási félévekhez igazítunk és minden hónap elején, csütörtökön rendezünk meg délután 16-18 óra között.

 

Időpont: 2021. március 18-án 16 és 18 óra között
 
Csecsemő és gyermekgyógyászok számára 2 kreditpont szerezhető a továbbképzésen való részvétellel és az online teszt kitöltésével. A pontok jóváírásához az oftex.hu portálon előzetes jelentkezés szükséges. Ezzel kapcsolatos technikai segítséget az igazgatói titkárságtól kaphatnak. Email: titkarsag.gyer1[kukac]med.semmelweis-univ.hu