Betűméret: A A A

Magatartástudományi Intézet Diák- és Életvezetési Tanácsadó szolgálata

Kedves Hallgatók!

A kialakult járványügyi helyzet miatt Diáktanácsadó Szolgálatunk online formában áll a hallgatók rendelkezésére. Jelentkezésüket továbbra is a diaktanacsado@med.semmelweis-univ.hu email címen várjuk! Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Amennyiben úgy érzi, sürgős segítségre lenne szüksége, kérjük keresse fel a SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáját (1086 Bp., Balassa u.6.) vagy hívja az éjjel-nappal elérhető telefonos Lelki Elsősegély Szolgálatot: 116-123 !
Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Bevezető
Ha úgy érzed, összecsaptak fejed fölött a hullámok, nem bírod tovább, képtelen vagy egyedül megbirkózni a sok problémával, ami nyakadba zúdult, esetleg elbizonytalanodtál abban, hogy jó helyen vagy-e ezen az egyetemen, vagy egyszerűen csak tanácsot szeretnél kérni ügyes-bajos dolgaidat illetően, akkor ez lehet az a pillanat, amikor felkeresed a Diák és Életvezetési Tanácsadó szolgálatot.

Miért hoztuk létre a Diáktanácsadót?
Azért, hogy segítséget nyújtsunk a FOK, GYOK, ÁOK hallgatóknak a különféle (sokszor tipikusnak mondható) pszichológiai természetű problémákban.

Milyen problémákkal lehet bennünket felkeresni?
Minden pszichológiai természetű problémával, ami elsősorban az egyetem végzésével kapcsolatos, azt akadályozza valamilyen módon.
Ilyenek például: a tanulási nehézségek, stressz és szorongás kezelésének nehézségei, kapcsolati és/vagy párkapcsolati problémák, időgazdálkodási kérdések, szülőkkel kapcsolatos nehézségek, az önállósodás gondjai, különböző veszteségekből, szülők betegségéből adódó problémák, szakmai identitás keresése vagy más, élethelyzetből adódó krízisek.

Mi történik itt?
A kapcsolatfelvétel után általában egy személyes, tájékozódó beszélgetéssel indítunk. Itt körüljárjuk azokat a kérdéseket, problémákat, amelyekben segítséget szeretnél kérni és feltérképezzük a lehetőségeket. Egy ilyen beszélgetés időtartama általában 50-60 perc. Ezt követően még 5-6 alkalom nyílik arra, hogy egyénileg foglalkozzunk a téged érintő kérdéssel. Ezek a találkozások is hasonló időtartamúak, időpontja rugalmas, az órarendhez igazítható.
Ha a probléma hosszabb és mélyebb beavatkozást igényel, akkor lehetőségeink szerint segítséget nyújtunk a megfelelő segítség megtalálásában is.

Milyen más lehetőséget ajánlunk?
Rendszeresen szervezünk különféle készségfejlesztő tréningeket, alkalmakat is (pl. stresszkezelő tréning,tanulássegítő klub, önismereti tréning, relaxációs csoport).
A Stresszkezelés elmélete és gyakorlata c. kurzus jelenleg kreditpontos, 28 órás, szabadon választható formában is elérhető a Neptunon keresztül. A tanulást segítő klubok  rövid, 3 órás alkalmak, ahol a hatékony tanulást elősegítő módszereket ismerhetsz meg.

Kik vagyunk? Hol érhetsz el bennünket?
Olyan szakemberek, akik kellő tapasztalattal rendelkeznek az oktatás, a tréningezés, tanácsadás, pszichoterápia területén is.

A tanácsadó vezetője:
Sándor Imola –  klinikai szakpszichológus
Elérhetőségünk: diaktanacsado@med.semmelweis-univ.hu

Mit érdemes még tudni?
Az egyéni tanácsadás anonim módon történik, azaz adataid nem kerülnek semmilyen nyilvántartásba.
Tanácsadást német és angol nyelven is folytatunk.
Psychologische Studentenberatung
Student counselling

Letölthető relaxációs hanganyagok