Betűméret: A A A

Magatartástudományi Intézet Diák- és Életvezetési Tanácsadó szolgálata

Diáktanácsadó

Kedves Hallgatók!

A kialakult járványügyi helyzet miatt Diáktanácsadó Szolgálatunk online formában áll a hallgatók rendelkezésére. Jelentkezésüket továbbra is a diaktanacsado@med.semmelweis-univ.hu email címen várjuk! Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Amennyiben úgy érzi, sürgős segítségre lenne szüksége, kérjük keresse fel a SE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáját (1086 Bp., Balassa u.6.) vagy hívja az éjjel-nappal elérhető telefonos Lelki Elsősegély Szolgálatot: 116-123 !

Ha úgy érzed, összecsaptak fejed fölött a hullámok, nem bírod tovább, képtelen vagy egyedül megbirkózni a sok problémával, ami nyakadba zúdult, esetleg elbizonytalanodtál abban, hogy jó helyen vagy-e ezen az egyetemen, vagy egyszerűen csak tanácsot szeretnél kérni ügyes-bajos dolgaidat illetően, akkor ez lehet az a pillanat, amikor felkeresed a Diák és Életvezetési Tanácsadó szolgálatot.

Miért hoztuk létre a Diáktanácsadót?
Azért, hogy segítséget nyújtsunk a FOK, GYOK, ÁOK hallgatóknak a különféle (sokszor tipikusnak mondható) pszichológiai természetű problémákban.

Milyen problémákkal lehet bennünket felkeresni?
Minden pszichológiai természetű problémával, ami elsősorban az egyetem végzésével kapcsolatos, azt akadályozza valamilyen módon.
Ilyenek például: a tanulási nehézségek, stressz és szorongás kezelésének nehézségei, kapcsolati és/vagy párkapcsolati problémák, időgazdálkodási kérdések, szülőkkel kapcsolatos nehézségek, az önállósodás gondjai, különböző veszteségekből, szülők betegségéből adódó problémák, szakmai identitás keresése vagy más élethelyzetből adódó nehézségek. Ha bizonytalan vagy, hogy profilba vág-e a problémád, segítünk a döntésben is.

Mi történik itt?
Az emailes kapcsolatfelvétel után általában egy személyes, tájékozódó beszélgetéssel indítunk. Itt körüljárjuk azokat a kérdéseket, problémákat, amelyekben segítséget szeretnél kérni és feltérképezzük a lehetőségeket. Egy ilyen beszélgetés időtartama általában 45-50 perc. Ezt követően még 3-5 alkalom nyílik arra, hogy egyénileg foglalkozzunk a téged érintő kérdésekkel.
Amennyiben a probléma hosszabb és mélyebb beavatkozást igényel, akkor javaslatot teszünk a továbbiakkal kapcsolatban, és igyekszünk segítséget nyújtani a megfelelő intézmény vagy szakember megtalálásában is.

Milyen más szolgáltatásokat nyújtunk?
Rendszeresen szervezünk különféle készségfejlesztő csoportokat is, mint például stresszkezelő, önismereti vagy mindfulness csoport. Ezekről a Neptunon keresztül küldünk értesítést.
A Stresszkezelés elmélete és gyakorlata c. kurzus jelenleg kreditpontos, 28 órás, szabadon választható formában is elérhető a Neptunon keresztül, melyet jó szívvel ajánlunk!

Kik vagyunk? Hol érhetsz el bennünket?
Olyan szakemberek, akik kellő tapasztalattal rendelkeznek az oktatás, a tréningezés, tanácsadás, pszichoterápia területén is.

A tanácsadó vezetője:
Sándor Imola –  klinikai szakpszichológus
Elérhetőségünk: diaktanacsado@med.semmelweis-univ.hu

Mit érdemes még tudni?
Az egyéni tanácsadás anonim módon történik, azaz adataid nem kerülnek semmilyen nyilvántartásba.
Tanácsadást német és angol nyelven is folytatunk.
Psychologische Studentenberatung
Student counselling

Letölthető relaxációs hanganyagok

Visszanézhető webináriumok tanulás, stresszkezelés, vizsgázás témakörben:

Hogyan maradjunk motiváltak a karantén idején? (tanulás és kríziskezelés)

Hogyan készüljünk hatékonyan a vizsgaidőszakra? (PW: 5j%79!S4)

Hogyan hozzuk ki magunkból a legtöbbet vizsgahelyzetben?

Munkatársak

Sándor Imola
Klinikai szakpszichológus, Diák és Életvezetési Tanácsadó vezetője

Dr.Balog Piroska
Klinikai szakpszichológus

Dr.Birkás Emma
Klinikai szakpszichológus

Dr.Hajnal Ágnes
Klinikai szakpszichológus

Dr.Kollár János
Klinikai szakpszichológus, angol nyelvű tanácsadás felelőse

Dr.Stauder Adrienne
Pszichiáter, pszichoterapeuta

Süle Judit
Klinikai szakpszichológus, német nyelvű tanácsadás felelőse

Dr. Tóth Mónika Ditta
Tanácsadó szakpszichológus