Podcast

Dr. ChatGPT már a spájzban van?

Dr. Horváth Tamással beszélget Dr. Győrffy Zsuzsa a ChatGPT lehetséges felhasználási lehetőségeiről az internetes egészségügyi információkeresés világában.

Változnak-e az internetes információkeresési szokások a páciensek körében? Mire használja most és mire használhatja majd néhány év múlva egy „átlagos” beteg a ChatGPT-t?
Elképzelhető-e, hogy a krónikus betegek egészségmenedzsmentjében (pl. diabetes) komoly szerepet kap a ChatGPT, mint virtuális orvosi asszisztens? Milyen tényezők, skillek szükségesek a sikeres használathoz? Mire használja egy orvos ma a saját, mindennapi gyakorlatában?
A fenti kérdéseket járjuk körül Dr. Horváth Tamás fül-orr-gégésszel, az Egészségkommandó és a Hiteles Egészség Kommunikációért Egyesület társalapítójával.

 

Mentorálás a bagi cigánytelepen (Markó Csanád és Csapody Tamás podcastja, Budapest, 2023. március 31.)

Markó Csanád a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karának másodéves hallgatójaként két féléven keresztül mentori munkát végzett a Gödöllő melletti bagi cigánytelepen. Összesen 20 alkalommal találkozott az általa mentorált családdal 2021 novembere és 2022 decembere között. A nagycsalád hét tagjával végzett egészségügyi edukációs munkát. Markó Csanádot a Magatartástudományi Intézet tudományos diákköri munkájában dr. Csapody Tamás egyetemi docens és a cigánytelepen a BAGázs Közhasznú Egyesület segítette.