Betűméret: A A A

Néhány szó a nálunk folyó terápiákról

Szakrendelőnk alapvetően pszichoterápiára szakosodott. Indokolt esetben a pszichoterápiát gyógyszeres kezelés javaslatával is kiegészítjük. A pszichoterápiás kezelés néhány alapelvéről olvashat az alábbiakban:

1.    A pszichoterápia hatékonyságának alapja a páciens személyes motiváltsága a változásra. Nem tudunk tehát előjegyzést adni hozzátartozók, barátok kérésére, csak akkor, ha a páciens maga jelentkezik be, és  eljön a felvételi beszélgetésre.
2.    A pszichoterápia olyan gyógyítási folyamat, amely bizonyos időt vesz igénybe és a páciens rendszeres megjelenését kívánja a terápiás órákon. Ez szakrendelőnk keretei között általában hetenkénti (ritkábban kéthetenkénti) megjelenést jelent. Mivel szakrendelőnk rövid terápiákat végez, egy terápia átlagosan kb. 15 alkalomból áll.
3.    Két terápiás ülés között a páciens gyakran „házi feladatokat” kap: például kérdőíveket kell kitöltenie, gyakorlatokat végeznie vagy naplót vezetni állapotáról, problémáiról.
4.    A betegek nagy száma miatt egyéni időpont-igényeket csupán korlátozottan tudunk figyelembe venni. A terápiás ülések  (ritka kivételektől eltekintve) hétköznapokon 08.00-16.00 óra között zajlanak.