Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. november 28.
465042 Összes oltás

A turnusok órarend beosztása a honlapunkon és Moodle-ben is elérhető. Érdemes minden egyes megkezdett turnus előtt ellenőrizni az órarendet, mert a klinikai elfoglaltságoknak megfelelően frissítjük.

Turnusok:

  1. Turnus 2021.09.06-2021.09.24. a turnus Ambuláns csoport beosztása 
  2. Turnus 2021.09.20-2021.10.08. a turnus Ambuláns csoport beosztása
  3. Turnus 2021.10.11 – 2021.10.29. a turnus Ambuláns csoport beosztása
  4. Turnus 2021.10.25 – 2021.11.12. a turnus Ambuláns csoport beosztása
  5. Turnus 2021.11.15 – 2021.12.03. a turnus Ambuláns csoport beosztása 
  6. Turnus 2021.11.29. – 2021.12.17.

Az új személyes jelenléttel zajló oktatási rend során egy turnus 3 hétből áll. Az első 2 hétben a fő cél a tananyag teljes körű elsajátítása. Az előadások, az interaktív PBL (problem based learning)-ek elősorban a klinika tantermében, az ambuláns és osztályos gyakorlatok kis létszámú csoportbontásban az aktuális órarend szerinti beosztásban kerülnek megtartásra.

A gyakorlatokra gyülekezni a magasföldszinti aulában kell, itt találhatóak az öltözőszekrények. A gyakorlathoz köpenyt, maszkot a pultnál kaphatnak. A gyakorlatok előtt és után kötelező a kézfertőtlenítés, emellett minden hallgatótól elvárjuk, hogy betartsa az aktuális járványügyi szabályokat a hatályos rektori intézkedési terv szerint. A rendelkezés további részletei ITT olvashatók.

A magasföldszinti aulában a hallgatói hirdetőtáblán mindig megtalálható lesz az aktuális órarend, ambuláns és osztályos gyakorlati beosztás is.

Emellett az órarendbe beépítettünk E-learning anyagokat is. Az E-learning tananyagok az E-learning menüpont alatt érhetők el honlapunkon. Ezeket legkésőbb az órarendben megadott időpontokban el kell végezni.

E-learning anyagok ITT elérhetők

A vizsgák gyakorlati és elméleti része egyaránt személyes jelenléttel történik.

A turnusok második hetében az utolsó napon tanulmányi versenyt tartunk, az első három legjobb pontszámot elért hallgatót a gyakorlati vizsga elengedésével (jeles eredménnyel) díjazzuk. A többi hallgatónak gyakorlati vizsgát kell tenni betegágy mellett, amit az elméleti vizsga napján, azt megelőzően szervezünk. Ha a vizsga sikertelen eredménnyel zárul, vagy valaki nem vesz részt rajta, akkor a következő turnusban van lehetősége a vizsga pótlására.

A vizsgára jelentkezés a Neptun rendszeren keresztül történik.

Az elméleti vizsga a Vizsgatételek menüpont alatt felsorolt tételek I., II. és III. csoportjának szóbeli ismertetésével zajlik.

A gyakorlati vizsgán elsősorban az elemi jelenségek felismerését, definíciójuk biztos tudását, a gyakori diagnózisok ismeretét, az információk logikus egymásra építését és az általános bőrgyógyászati műveltséget ellenőrizzük. Az elméleti vizsgán pedig a tankönyv anyagának számonkérésre irányul.

A vizsgán okostelefon, táblagép, egyéb írott vagy elektronikus segédeszköz használata tilos, azonnali elégtelen érdemjegyet von maga után, ezért a gyakorlati vizsga kezdete előtt az elektronikus eszközöket az öltözőszekrénybe kell elzárni, vagy a vizsgáztatónál leadni.

Jó tanulást kíván a klinika igazgatója, Prof. Dr. Holló Péter és a tanulmányi felelős, Dr. Medvecz Márta.