Betűméret: A A A

ÁOK

Kedves Hallgatók!

A turnusok órarend beosztása a honlapunkon és Moodle-ben is elérhető. Érdemes minden egyes megkezdett turnus előtt ellenőrizni az órarendet, mert a klinikai elfoglaltságoknak megfelelően frissítjük.

Turnusok:

  1. turnus: 2020.09.07-2020.09.25    1. turnus Ambulancia  PÓT osztályos gyakorlat 2020.09.22-én 14:30-16:00
  2. turnus 2020.09.21-2020.10.09.    2. turnus Ambulancia
  3. turnus 2020.10.12-2020.10.30.
  4. turnus 2020.10.26-2020.11.13.

Az új oktatási rend során egy turnus 3 hétből áll. Az első 2 hétben a fő cél a tananyag teljes körű elsajátítása. Az előadás, a PBL (problem based learning)-ek és a Quiz-ek főképp az első héten lesznek majd a Moodle rendszeren keresztül a zoom-on megtartva.

A második héten a gyakorlatokra gyülekezni a magasföldszinti aulában kell, itt találhatóak az öltözőszekrények. Az öltözőszekrényekhez kulcsot, ill. a gyakorlathoz köpenyt, maszkot a pultnál kaphatnak. A gyakorlatok elött és után kötelező a kézfertőtlenítés, emellett minden hallgatótól elvárjuk, hogy betartsa az aktuális járványügyi szabályokat a hatályos rektori utasítások szerint. *

(A magyar hallgatókra a jelenlegi utasítás szerint a 2.2 szabály érvényes, vagyis az első gyakorlat előtt 1 hétnél nem régebb PCR teszt szükséges)

A magasföldszinti aulában a hallgatói hirdetőtáblán kiakasztva mindig megtalálható lesz az aktuális órarend, ambuláns és osztályos gyakorlati beosztás is.

Emellett az órarendbe beépítettünk E-learning anyagokat is. Az E-learning tananyagok az E-learning menüpont alatt érhetők el honlapunkon. Ezeket legkésőbb az órarendben megadott időpontokban el kell végezni.

E-learning anyagok ITT elérhetők

A turnusok második hetében az utolsó napon tanulmányi versenyt tartunk, az első három legjobb pontszámot elért hallgatót a gyakorlati vizsga elengedésével (jeles eredménnyel) díjazzuk. A többi hallgatónak a turnus harmadik hetében gyakorlati vizsgát kell tenni betegágy mellett. Ha a gyakorlati vizsga sikeres, akkor az adott vizsganapon, a turnus végén csak elméleti vizsgát kell tenni. Ha a gyakorlati vagy elméleti vizsga sikertelen eredménnyel zárul, vagy valaki nem vesz részt rajta, akkor a következő turnusban van lehetősége a vizsga pótlására.

A vizsga napján a gyülekező szintén a magasföldszinti aulában van általában reggel 08:30-kor. Egy-egy esetben kivételesen későbbi vizsga kezdet is előfordulhat, de erről már a jelentkezéskor értesítünk mindenkit a Neptunon keresztül.

Amennyiben a gyakorlati vizsga hiányzik, a vizsgázó azzal fog kezdeni betegágy mellett.  Abszolválása után elméleti vizsga következik. Az elméleti vizsga a Vizsgatételek menüpont alatt felsorolt tételek I., II. és III. csoportjából 1-1 tétel kihúzásával és felkészülést követő szóbeli ismertetésével zajlik.

A gyakorlati vizsgán elsősorban az elemi jelenségek felismerését, definíciójuk biztos tudását, a gyakori diagnózisok ismeretét, az információk logikus egymásra építését és az általános bőrgyógyászati műveltséget ellenőrizzük. Az elméleti vizsgán pedig a tankönyv anyagát kérjük vissza. A bőrgyógyászat nem annyira “kis” tárgy, mint amilyennek látszik. Javasoljuk, hogy legalább egy hetet (de inkább 9-10 napot) készüljön mindenki az elméleti vizsgára. Az ennél rövidebb idejű készülés tapasztalataink szerint kockázatos. Ugyanis a bőrgyógyászatban kifejezetten sok az olyan ismeret, amelyet korábban még nem hallottak, és illuzórikus azt hinni, hogy a könyv egyszeri elolvasásával kielégítően sok információ a memóriában marad. Továbbá a vizsgán nem csupán a taxatív tudást, hanem a logikus gondolkodást, az olvasottak megértését is ellenőrizzük.

A vizsgán okostelefon, táblagép, egyéb írott vagy elektronikus segédeszköz használata tilos, azonnali elégtelen érdemjegyet von maga után, ezért a vizsga kezdetekor az elektronikus eszközöket az öltözőszekrénybe kell elzárni, vagy a vizsgáztatónál leadni!

 Ez az oktatási rend nekünk is és Önöknek is új, melyet a járványhelyzet is nehezít. Ezért arra kérnénk Önöket, hogy segítsék munkánkat javító szándékú visszajelzésekkel, hogy tovább optimalizálhassuk ezt az oktatási formát!

Jó tanulást kíván a klinika igazgatója, Prof. Dr. Sárdy Miklós és a tanulmányi felelős, Dr. Medvecz Márta.