Az Európa Tanács 2017. május 17-én fogadta el az Európai Parlament határozatát, amellyel a 2018-as évet a Kulturális Örökség Európai Évének nyilvánította.

E témában kiírt pályázatot adtunk be tavaly év végén a 125 éves Bőrklinika programsorozattal, mely pozitív elbírálást nyert. 

A Kulturális Örökség Európai Évének célja, hogy minél több embert ösztönözzön az egyetemes európai kultúra felfedezésére, felkutatására és megerősítse polgáraiban az európai azonosságtudatot; az európai családhoz való tartozás érzését. A Kulturális Örökség Európai Éve számos európai, nemzeti, regionális és helyi szintű kezdeményezést foglal magába. Klinikánk is csatlakozik a BőrŐrök programmal, a BőrAkadémia konferenciával, fotó- és festménykiállításokkal, 125 éves Bőrklinika kampányaival, digitális projekttel, rezidens tréningekkel és kutató tevékenységgel.

Kiállításunk bekerült az idei Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatba.  A november 5-30. között megrendezésre kerülő programsorozat idei tematikája „Tudomány határok nélkül”.
 
 
 
 
 
 

 

A projekt vezetője: Dr. Holló Péter, igazgatóhelyettes

Bővebb információ a KÖEÉ weboldalán olvasható.