A kozmetológiai kezeléseket a biztosító (NEAK) nem finanszírozza, az ellátás térítésköteles.

 

A vizsgálat illetve beavatkozás előtt időpont egyeztetés szükséges az alábbi telefonszámon:  + 36-1-550-7007

I. emelet 109. rendelő.

Nyitvatartás: H-P: 8:00-16:00

Klinikánk Kozmetológiai Ambulanciája 11 éve nyitotta meg kapuit. Kezdetben anyajegyek, illetve különböző bőrnövedékek esztétikai műtéti eltávolításával foglalkoztunk, majd a kozmetológia tárházának bővülésével párhuzamosan Kozmetológiai Ambulanciánk is folyamatosan fejlődött, egyre több eszközzel tudunk magas színvonalú ellátást nyújtani pácienseink számára. Jelenleg különböző lézeres- és infravörös lámpás kezeléseket, arcfiatalító eljárásokat (botox, hialuronsav feltöltés, dermaroller) végzünk a klasszikus bőrgyógyászati kozmetológia mellett (anyajegyek műtéti eltávolítása, időskori szemölcsök, májfoltok, növedékek kezelése).
A teljesség igénye nélkül az alábbi bőrproblémák, illetve -képletek esztétikai ellátásával foglalkozunk:

 • Öregségi szemölcs – seborrhoeas keratosis
  Az ún. seborrhoeás keratosisok, más néven öregségi szemölcsök a bőr szintjéből kiemelkedő, általában barnás színű, kissé érdes felszínű növedékek. Az élet előrehaladtával méretben és számban nőnek. Esztétikailag zavaróak lehetnek, akár a korábbi hobbi tevékenységek végzésétől is eltántoríthatják a pácienseket (pl. gyógyfürdőbe-, standra járás, szabadidős sport végzése). Könnyen irritálódnak viszketést, fájdalmat, akár gyulladásos reakciót okozva. Ijesztő lehet más emberek számára a sok sötét képlet, ritkább esetben anyajegyekkel keverhetők össze.
  Klinikánkon ezen szemölcsök rendkívül jó esztétikai eredménnyel kezelhetők.  Magasan képzett szakorvosaink előzetes konzultáció során az Ön egyéni igényeit, életmódját, illetve az eltávolítandó képlet tulajdonságait figyelembe véve választják ki az eltávolítás módját. A képletek eltávolítása történhet lekaparással, elektrokauterrel vagy fagyasztással.
  A képletek eltávolítása előkezelést nem igényel, általában a konzultáció napján el tudjuk végezni a beavatkozást. A kezelés enyhe fájdalomérzettel jár, de érzéstelenítésre általában nincsen szükség, csak legfeljebb a nagyobb képletek esetén. A kezelést követően a beteg azonnal munkaképes, de a kisebb-nagyobb felületes sebek csak néhány nap alatt gyógyulnak meg teljesen. A kezelt területen horzsolásra emlékeztető var keletkezik, esetenként pedig bőrpír, duzzanat is előfordulhat. A kezelést követően a páciens otthonában alkalmazott hámosító kezelés gondoskodik a lehető legtökéletesebb esztétikai eredmény eléréséről. A kezelt terület fényvédelme a kezelést követően 2 hónapig szükséges, különösen barnulásra hajlamos bőrűek esetében.
 • Fibroma
  A nyakon és a hajlatokban (pl. hónaljban, emlők alatt) észlelt, általában csoportosan jelentkező fibromák bőrszínű, vagy barna, nyeles, lógó növedékek, melyek száma az életkor előrehaladtával folyamatosan nő erre hajlamos (főleg elhízott) személyeknél. Esztétikailag zavaróak lehetnek, könnyen beleakadnak különböző eszközökbe, pl. nyakláncba, melltartó pántba, fájdalmat, akár gyulladást provokálva.
  Klinikánkon ezen képletek eltávolítása nagyon szép kozmetikai eredménnyel történik. A kezelést megelőző tájékoztatást követően közösen döntünk a kezelés módjáról (pl. lézerrel, elektrokauterrel vagy ollóval történő eltávolítás).A kezelés előkészítést nem igényel, a beavatkozást általában a konzultáció napján el tudjuk végezni. A kezelés során a páciens enyhe fájdalomérzetet érezhet, mely azonban érzéstelenítést nem igényel. A kezelt területen bőrvörösség, enyhe duzzanat előfordulhat, azonban a páciens a kezelést követően azonnal munkaképes. A keletkezett felszínes hámhiány néhány nap alatt begyógyul. A kezelést követően hámosító kezelésre és fényvédelemre szükség lehet, melyről szakorvosaink részletes felvilágosítást nyújtanak.
 • Pigmentált anyajegy – Naevus pigmentosus
  Az Önt esztétikailag zavaró, de jóindulatú anyajegyek eltávolítását Klinikánk Kozmetológiai Részlegén végezzük.  
  Az anyajegyek eltávolítása előzetes szakorvosi konzultációt követően, előre egyeztetett műtéti időpontban történik, miután a kezelési módszerben megállapodtunk (pl. ollóval történő eltávolítás bőrvarrattal vagy anélkül, sebészi kimetszés, részleges eltávolítás). A műtét steril körülmények között zajlik, bőrsebészetben jártas bőrgyógyász kollégáink közreműködésével. A műtét helyi érzéstelenítésben történik, így az érzéstelenítést követően a beavatkozás fájdalommentes. A képletek eltávolítását minden esetben az anyajegyek szövettani feldolgozása követi (a szövettani eredményt általában a beavatkozást követően 1-2 héttel tudjuk átadni). Tekintettel arra, hogy minden anyajegy esetében kötelező a szövettani vizsgálat, s erre lézeres eltávolítás esetén nincs mód (hiszen a szövetet a lézer elszenesíti), a szakma szabályait betartva pigmentált anyajegyet lézeres úton még a beteg kifejezett kérésére sem távolítunk el. Sebészi kimetszést követően a sebszéleket – amennyiben szükséges, ill. lehetséges – bőr alatti, ún. subcutan varratokkal egyesítjük, esztétikai szempontból a lehető legtökéletesebb eredményre törekedve (azaz úgy, hogy a bőr felszínén varratok egyáltalán ne látszódjanak). A sebzárást felszívódó fonállal végezzük, így varratszedésre nincs szükség. Az arcon ettől eltérően bőr feletti varratokkal dolgozunk, de a hajszálnál is vékonyabb fonállal és korai varratszedéssel.
  A műtétet követően vonalszerű (nagy feszülés esetén orsó alakú) heg várható. A beavatkozást követően az operált terület kímélése szükséges, 2 napig a fedőkötés fennhagyása, majd rendszeres kötéscsere egy vagy két hétig. A műtött területet a beavatkozást követően esetenként nem érheti víz (a beavatkozás és az alkalmazott kötszer függvényében), erről orvosa részletesen tájékoztatni fogja. Amennyiben kéri, sebét zuhanykötszerrel kötjük be (térítés ellenében), amellyel voltaképpen időt és pénzt spórol, mert nem szükséges sem kötszercsere, sem a zuhanyzást lehetővé tevő fóliázás.
 • Haemangiomák, tűzfoltok, seprűvénák
  A haemangiomák (ér eredetű anyajegyek), tűzfoltok és seprűvénák ér eredetű képletek, melyek jelen lehetnek a páciensek bőrén már születéskor (pl. tűzfoltok), vagy későbbi életkorban keletkeznek (időskori haemangioma, seprűvénák). Az elhelyezkedésüktől függően igen zavaróak lehetnek, „viselőjükre” állandó figyelmet irányítva.
  Klinikánkon ezen érképletek kezelésére változatos eszközpark áll rendelkezésre. Előzetes konzultáció során az Önt kezelő szakorvossal együttműködve, közösen döntenek a választandó stratégiáról: kis kiterjedő haemangiomák, tűzfoltok, seprűvénák esetén forró kaccsal, festéklaserrel, fagyasztással való kezelés mellett a műtéti lehetőség is felmerül. Igen nagy, akár torzító képletek esetén kombinációs terápiára van szükség, melynek során gyógyszeres kezelés (propranolol) mellett általában műtéti és laseres kezelés alkalmazására is szükség van. Seprűvénák kezelésében az érelzáró kezelés is szép eredményeket biztosít.
  A kis kiterjedésű érképletek esetén a beavatkozást általában a konzultáció napján el tudjuk végezni. Nagyobb elváltozásoknál mindenképp szükség van előzetes konzultációra, kezelési terv felállítására a kezelés előtt, majd egy szakmai team dönt a kezelés mikéntjéről.
  Kis kiterjedésű képletek kezelése csípő, de enyhe fájdalomérzéssel járhat, mely érzéstelenítést általában nem tesz szükségessé. A páciens a beavatkozást követően azonnal munkaképes. A kezelt területen pörkök képződhetnek, melyek általában 1-2 héten belül gyógyulnak, a páciens otthonában alkalmazott hámosító kezelés mellett a végleges esztétikai eredmények kitűnőek. Seprűvénák kezelését követően otthonában szükség lehet kompressziós harisnya vagy fásli viselésére, erről kezelőorvosa a konzultáció során részletesen tájékoztatni fogja.
  Nagy kiterjedésű elváltozásoknál általában csak több lépcsőben tudjuk kezelni a problémát, a fájdalom általában kifejezettebb, és ezért érzéstelenítés szükséges, illetve nagyobb hámsérülések várhatók a kezeléseket követően. Esetleg osztályos felvétel is szükségessé válhat.

A Kozmetológiai Ambulanciánkon dolgozó kollégáink rendkívül jól képzett, széles látókörű szakemberek, akik folyamatosan képzik magukat különböző tanfolyamokon, továbbképzéseken, hogy pácienseink számára a legmagasabb szintű ellátást tudják biztosítani.

Dr. Preisz Klaudia PhD. egyetemi adjunktus
Dr. Preisz Klaudia, Kozmetológiai Ambulanciánk vezetője, 1992-ben szerezte meg orvosi diplomáját a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, summa cum laude minősítéssel. Ezt követően a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján helyezkedett el, ahol napjainkig dolgozik. Szakvizsgáját bőr-, nemigyógyászat és kozmetológiából 1998-ban tette le kiváló eredménnyel, majd 2011-ben klinikai pharmakológiából szakvizsgázott.
Preisz doktornő kiválóan beszél angolul, így a magyar mellett az angol nyelven tanuló orvostanhallgatók képzésében is részt vállal.
A tudomány iránti elköteleződését a 2006-ban „Új megfigyelések autoimmun hólyagos bőrbetegségekben”- címmel megvédett PhD fokozata bizonyítja.
A doktornő érdeklődésének középpontjába a kozmetológiai beavatkozások kerültek. Immár 11 éve vezeti Klinikánk Kozmetológiai Ambulanciáját. Munkája során időskori szemölcsöket, májfoltokat, fibromákat, vírusos szemölcsöket, értágulatokat, anyajegyeket kezelt kimagasló esztétikai eredménnyel.

Prof. Dr. Holló Péter, PhD, egyetemi tanár
Dr. Holló Péter, Klinikánk igazgatóhelyettese, 1993-ban végzett a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi karán, majd a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán helyezkedett el, ahol napjainkig dolgozik. 1998-ban kiváló eredménnyel szakvizsgázott bőr-, nemigyógyászat és kozmetológiából, majd 2003-ban klinikai onkológiából.
Holló professzor úr érdeklődése rendkívül széles körű: jelenleg a Bőrgyógyászati Immunológiai Fekvőosztály vezetője, a Psoriasis Centrum vezetője, a Bőrklinikán működő Bőrgyógyászati Onco-Team vezetője.
Kiválóan beszél angolul és németül, így az Egyetemen folyó orvostanhallgató képzésben mindhárom nyelven tart előadásokat, gyakorlatokat.
Tudományos érdeklődése szintén sokrétű, rendszeres előadója a hazai-, illetve a nemzetközi bőrgyógyászati konferenciáknak, számos szakmai publikáció-, tankönyv fejezet szerzője, Habilitációját 2015-ben védte meg.
Az évek során nagy gyakorlatra tett szert különböző kozmetológiai beavatkozások végzésében: szemölcsök és anyajegyek műtéti eltávolításában, seprűvénák szklerotizációval való kezelésében, különböző arcfiatalító eljárások (botox-, hialuronsav) alkalmazásában, illetve lézeres kezelésekben.

Dr. Tóth Béla, egyetemi tanársegéd
Dr. Tóth Béla 2002-ben végzett a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán, majd a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján állt munkába, ahol máig dolgozik.
2008-ban bőr-, nemigyógyászatból, majd 2015-ben klinikai onkológiából szakvizsgázott kiváló eredménnyel.
Tóth doktor úr az STD Ambulanciánk vezetője, a bőrgyógyászaton belül elsősorban a kozmetológia-, az onkológia-, illetve STD betegségek iránt érdeklődik. Intenzíven részt vesz az orvostanhallgatók bőrgyógyászati képzésben magyar illetve angol nyelven.
Tudományos érdeklődését bizonyítja, hogy hazai-, illetve nemzetközi kongresszusok rendszeres előadója, számos publikáció szerzője.
Kozmetológiában az utóbbi években nagy jártasságra tett szert: anyajegyek műtéti eltávolítása mellett különböző bőrnövedékek (öregségi szemölcsök, fibromák) eltávolítása, érképletek lézeres kezelése mellett specialitásává vált a vírus eredetű nemi szervi fertőzések korszerű ellátása.

Dr. Tóth Veronika Phd, egyetemi adjunktus
Dr. Tóth Veronika 2002-ben végzett a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, majd a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán kezdte meg munkáját, ahol a mai napig dolgozik. 2008-ban bőr-, nemigyógyászat és kozmetológia szakvizsgát tett, jelenleg klinikai onkológiai szakképzését végzi.
Tóth doktornő az Általános-, az STD-, illetve a Psoriasis Ambulancián dolgozik. Részt vesz az egyetemen zajló bőrgyógyászati képzésben magyar illetve angol nyelven.
Kutatási területe a bőr rosszindulatú daganatának, a melanomának klinikai jellegzetességeire, előfordulására, megelőzésére terjed ki, melyből PhD disszertációját is írta (2014).
Esztétikai beavatkozásokat évek óta rendszeresen végez. Anyajegyek sebészi eltávolításában, valamint szemölcsök, különböző növedékek eltávolításában, lézeres kezelésében igen jártas.  Egyéb általa végzett esztétikai kezelések között a Drakula terápia, a botox kezelés, a hialuronsavas feltöltés, valamint lézeres kezelések szerepelnek.

Dr. Kovács Anikó, klinikai szakorvos
Dr. Kovács Anikó 2009-ben végzett a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, majd a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján kezdett dolgozni, ahol ma is dolgozik. Szakvizsgáját bőrgyógyászatból 2017-ben szerezte meg kiváló eredménnyel.
Kovács doktornő az Általános-, az Allergológiai-, az STD-, illetve az Onkodermatológiai Ambulanciákon dolgozik.
A doktornő a Kozmetológiai Ambulancián rendszeresen végez esztétikai beavatkozásokat. Különböző bőrnövedékek, úgymint öregségi szemölcsök, fibromák, érképletek kezelése szerepel a repertoárjában.