Kérjük, a fertőzésveszély csökkentése érdekében az intézetünkbe való belépéskor viseljen maszkot. Köszönjük az együttműködést!

A 2022. március 7-én kiadott 15144-2/2022/EÜIG határozat 2023. február 20-tól érvénybe lépett módosítása értelmében:

Egészségügyi intézményben minden egészségügyi dolgozó köteles orvosi vagy munkavédelmi maszkot, mindenki más foglalkoztatott és egyéb személy orvosi, textil, illetve más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az orrot és a szájat folyamatosan elfedje, az alábbi kivételekkel:

  1. Az egészségügyi intézményben ápolt betegek az elhelyezésükre szolgáló kórteremben nem kötelesek maszkot viselni.
  2. A 6. életévét be nem töltött kiskorúak, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal vagy autizmus spektrumzavarral élő személyek nem kötelesek maszkot viselni.
  3. Az egészségügyi intézményben foglalkoztatott személyek nem kötelesek maszkot viselni a betegellátásra nem szolgáló, betegforgalom számára nyitva nem álló, pihenésre és étkezésre szolgáló helyiségekben, az orvosi és nővérszobákban, valamint irodai és egyéb munkahelyeken.
  4. Az akadálymentes kommunikáció érdekében, az anamnézis felvételének időtartamára mentesül a maszkviselési kötelezettség alól a hallássérült beteg, a vele kommunikáló, valamint a kommunikációját segítő személy.

Klinikánk fekvőbeteg osztályaira a befekvés előjegyzés alapján lehetséges. Ez alól kivétel a sürgős felvétel, amikor az ambulancián történő előzetes betegvizsgálatot követően  – amennyiben rendelkezésre áll szabad ágy – aznap kerül sor a felvételre.

A tervezett befekvés idejéről a betegfelvételi iroda adminisztrátora telefonon értesíti a klinika beutalójával rendelkező pácienseket, általában egy nappal a felvétel előtt.

Osztályos felvétel előtt  a földszinten sorszám húzása szükséges, majd jelentkezés a magasföldszinti felvételi irodában reggel 8-kor.