Az alapítvány célja a rosszindulatú, különösen a festékes bőrdaganatok felismerésének és kezelésének eredményesebbé tétele, az onkológiai betegellátás körülményeinek javítása, az egészségügyi felvilágosítás és prevenció. 

AZ ALAPÍTVÁNY SZÉKHELYE: 

Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika, 1085 Budapest, Mária u. 41. 

Az alapítvány adatai: 

  • Közhasznúsági fokozata: nem közhasznú 
  • Alapítás éve: 1993.
  • Számlaszám: 10300002-20361747-70073285
  • Adószám: 18054152-1-42
  • Szervezet nyilvántartási száma: 01-01-0004437

A Kuratórium tagjai: 

  • Dr. Kuroli Enikő, klinikai főorvos – elnök
  • Dr. Somlai Beáta, ny. egyetemi docens
  • Talmaci Miklósné Müller Mária Eleonóra, onkológiai szakasszisztens

AZ ALAPÍTVÁNY CÉLJA ÉS TEVÉKENYSÉGE: 

Az Alapítvány célja a rosszindulatú, különösen a festékes bőrdaganatok felismerésének és kezelésének eredményesebbé tétele, valamint az onkológiai betegellátás körülményeinek javítása a Bőrklinikán. 

Ennek érdekében az elmúlt évek során a II. emeleti két onkológiai rendelőt felújíttattuk, a VII. emeleti Onkológiai Osztályon elvégeztettük a festést és mázolást. Az osztályra két nagyértékű infúziós pumpát, vércukormérőt, dermatoszkópot, betegszállító kocsit, mikrohullámú sütőt és ételszállító kocsit szereztünk be.

Éveken át biztosítottuk a legfontosabb higiénés és munkavédelmi eszközöket (köpeny, maszk).

Az anyajegyek korszerű vizsgálatához és ellenőrzéséhez digitalis videodermatoszkópot vásároltunk.

A rendelőkbe a bőrdaganatok kezeléséhez szükséges elektromos készüléket, több folyékony nitrogénnel működő fagyasztó készüléket és kézi műszert szereztünk be. Korszerűsítettük a rendelő világítását, számítógépet, nyomtatókat, székeket és szalagfüggönyöket, a folyosóra jól tisztítható fémpadokat vásároltunk.

Beszereztük a cytológiai vizsgálathoz szükséges aspirációs pisztolyt, valamint a Műtő részére ollókat és tűfogókat vásároltunk. 

Éveken át biztosítottuk több onkológiai szakdolgozónk országos továbbképzésen való részvételének anyagi hátterét. 

Az Alapítvány fontos tevékenysége a bőrdaganatokkal kapcsolatos felvilágosítás és prevenció. Ennek érdekében egy alkalommal betegtájékoztató szórólapot adtunk ki, rendszeresen résztveszünk az un. Melanoma Nap országos szűrőprogramjában. Munkatársaink számos, a bőrdaganatok megelőzésére irányuló szakmai fórumon szerepelnek.