Szakrendelésünkön az ún. autoimmun betegségek közé tartozó hólyagos bőrtünetekkel és az esetlegesen ehhez társuló vagy elsőként a szájüreg, szem és nemiszervek nyálkahártyáját érintő hasonló tünetekkel járó betegségek diagnosztikáját, kezelését és gondozását végezzük.
A rendelésre ezen betegségek gyanújával, bőrgyógyászati beutalóval kell jelentkezni.

Az elsődleges vizsgálat mindig az általános ambulancián történik.

Kérjük, hogy erre a vizsgálatra korábbi bőrgyógyászati dokumentációját, a bőrtünetekre alkalmazott és a rendszeresen szedett gyógyszerek és krémek listáját, az 1-2 hónapnál nem régebbi vérvételi leletét és esetleges egyéb vizsgálati leleteit is hozza magával.

Az autoimmun hólyagos betegségek megalapozott gyanúja esetén a kivizsgálás során vérvétel és a bőrből, szükség esetén a nyálkahártyából mintavétel történik. Nyálkahártya tünetek esetén a kivizsgálásban egyetemi társintézetek (fogászati, szájsebészeti, szemészeti, gastroenterológiai klinikák) segítenek. A vér és szövettani minták értékelése speciális egyetemi laboratóriumokban történik, a feldolgozás több napot, vagy néhány hetet vesz igénybe. Igazolt diagnózis esetén a beteg általános kivizsgálása és ennek alapján a kezelés beállítása rendszerint fekvőbeteg osztályainkon kezdődik. Az autoimmun bullosus ambulancián gondozzuk  orvosi diagnózis szerint a pemphigoid vagy pemphigus csoportba sorolható kórképeket és a dermatitis herpetiformis Duhring betegséget.    

Rendelő orvosok:

  • Prof. Dr. Kárpáti Sarolta: hétfő, kedd 8:30-12:00 (dermatitis herpetiformis, phemphigus, pemphigoid)
    Időpont egyeztés gondozott betegeknek: +36-20-670-1608 (szabadság alatt nem elérhető). Hétfő, kedd, csütörtök 7:30-13:30
  • Dr. Silló Pálma: hétfő (epidermolysis bullosa betegek)
    Időpontkérés: 06-1-235-2180, munkanapokon 12:00-15:00