Bőrgyógyászati Szakmai Konzultációs Ülés

A több évtizedes múltra visszatekintő, nagy presztízsű rendezvény évente tíz alkalommal,  minden hónap második csütörtökén került megrendezésre. Az ülésre, melynek hivatalos elnevezése „Bőrgyógyászati Szakmai Konzultációs Ülés”-re (röviden: BSZKÜ) a fővárosban, illetve vonzáskörzetében dolgozó bőrgyógyászok kapnak meghívást, de minden érdeklődőt várnak az előadók. Ez a konzultációs szisztéma – többek között – az USA-beli Mayo Klinikán is bevett gyakorlat.

A rendezvény keretei között a Klinikán észlelt új és érdekes esetek mellett a bőrgyógyászati szakrendelők, más kórházak bőrgyógyászati osztályai részéről történő betegbemutatásokra is sor kerül. Az esemény különlegessége, hogy a betegek beleegyezésével, azok személyes jelenlétével biztosítja a Klinika, hogy az adott pácienst a kollégák személyesen is megvizsgálhassák, természetesen emellett diáról, fotó dokumentációk felhasználásával való esetbemutatások is szerepelnek a programban.
Az egyes esetek prezentációját követően bármely kolléga kérdezhet, javasolhat további vizsgálatokat vagy kezelést. Az ülések hangulata kifejezett közvetlen, az interaktivitás a fő szempont. A Klinikán dolgozó rezidensek és szakorvosjelöltek aktívan részt vesznek az esetek bemutatásában. Képzésük fontos eleme ez a rendezvény, s az ülés kitűnő alkalmat is teremt a fiatal kollégáknak előadói képességeik gyakorlására és fejlesztésére. 

A rendezvény fontos szerepet játszik a Klinika és a bőrgyógyászati szakrendelők közötti jó és élő kapcsolat fenntartásában, így a hagyomány továbbvitele és a rendezvény jövője a bőrgyógyászok és a szakma kiemelt érdeke.

2020. I. félévében meghirdetett konzultációs időpontok, minden hónap 3. csütörtök délutánja, 13 órai kezdettel, helyszíne: a Klinika Tanterme.

2020. január 16. (csütörtök)    13:00-14:30
2020. február 20. (csütörtök) 13:00-14:30
2020. március 19. (csütörtök) 13:00-14:30
2020. április 16. (csütörtök)    13:00-14:30
2020. május  21. (csütörtök)    13:00-14:30

A koronavírus-járvány miatt 2020 márciustól a BSZKÜ ülések bizonytalan ideig szünetelnek.

 

A konzultációra a jelentkezéseket Dr. Bánvölgyi András fogadja. 

 

Eddigi BSZKÜ ülésekről készült képeinket megtekintheti albumunkban.