Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. június 21.
532438 Összes oltás

Melanoma Klub a Bőrklinikán

A Melanoma Klubot abból a meggondolásból hoztuk létre, hogy visszatérő betegeink ne érezzék magukat elveszettnek a diagnózis, a kezelések és a kontrollvizsgálatok labirintusában, ne maradjanak magukra a szorongásaikkal. Kötetlen, bizonyos keretekhez mégis ragaszkodó klub teszi ezt leginkább lehetővé.

2017. januárjában tartottuk az első összejövetelt, melynek formája azóta sem változott. A Bőrklinika áttétes melanomás betegei minden alkalommal személyre szóló meghívót kapnak, a hozzátartozók bevonásának lehetőségével.
A havi rendszerességgel tartott összejöveteleken mindig részt vesz legalább egy orvos, pszichológus, szakasszisztens, önkéntesek. 
Az indító témafelvetés alkalmanként változik. Igyekszünk fontos szakembereket meghívni: hospice alapítvány, onkopszichológus, dietetikus, gyógytornász.

A visszajelzések alapján a klub sokat segít a betegséggel való megküzdésben, enyhíti az ismeretlennel szemben érzett félelmüket, s fontos szerepet kap a megváltozott élethelyzetben kialakult feszültségek oldásában.

A COVID járvány miatt a klubot szüneteltettük, de 2022. őszétől ismét elindítjuk összejöveteleinket.