Betűméret: A A A

Allergológia szakambulancia

Tisztelt Pácienseink!
 
A koronavírus járvány miatt és Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr utasításának megfelelően a Bőrklinikán egészségügyi ellátásra márc. 16-tól egyelőre határozatlan ideig csak akkor kerül sor, ha arra sürgős szükség miatt (pl. életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) van szükség. A döntés a magánfinanszírozott ellátásokra, a műtéti kezelésekre és a speciális ambulanciákra is vonatkozik. Kérjük, hogy már régóta fennálló, nem sürgős panaszokkal a jelen helyzetben ne forduljanak hozzánk.
Sürgős szükség esetei például: rosszindulatú bőrdaganatok, csalánkiütés, gyógyszerkiütés, orbánc, övsömör, hólyagos bőrbetegségek, stb.
 
Ezen utasítás célja az orvos-beteg találkozók számának jelentős csökkentése. Jelenleg dolgozunk azonban azon, hogy hamarosan “teledermatologia” formájában, azaz online, az orvos-beteg találkozást elkerülve tudjunk bőrgyógyászati szakrendelési szolgáltatást nyújtani. Ennek keretében a nem sürgős bőrbetegségek ellátását is megpróbáljuk megoldani. Kérjük, látogasson vissza honlapunkra néhány nap múlva.
 
Megértésüket ezúton is köszönjük!

 

Kedves Betegeink!

Szakrendelésünk különféle bőrbetegek panaszait okozó, vagy azokat rontó lehetséges túlérzékenységek (pl. kontakt allergiák) felderítését végzi. Elsősorban urticariás (csalánkiütéses), atópiás dermatitises, illetve különféle ekzemák tüneteit mutató betegek kivizsgálásával, kezelésével foglalkozik.
A panaszok jellegétől függően, bőrgyógyászati, különféle szakorvosi beutalóval fogadjuk a betegeket, előzetes bejelentkezés időpontra a szakambulancia mellékén szükséges.
Légúti panaszok (szénanátha, köhögés, asthmás tünetek) kivizsgálásával nem foglalkozunk, ezekkel javasoljuk az illetékes szakrendelések (fül-orr- gégészet, tüdőgyógyászat) felkeresését.

Allergológia szakambulancia: I. emelet 102-103. rendelő

Beutaló, időpont egyeztetés szükséges.

Időpont egyeztetés: +36-1-459-1500/55716, Kedd-Csütörtök 9:00-14:00 és Péntek 10:00-12:00.

Rendelő orvosok:

  • Dr. Pónyai Györgyi PhD, egyetemi docens (Allergológia szakambulancia vezető)
  • Prof. Dr. Temesvári Erzsébet egyetemi tanár, professor emerita, tanácsadó
  • Dr. Kovács Anikó klinikai szakorvos
  • Dr. Gergely László Hunor klinikai szakorvos
  • Dr. Brunner Alexandra szakorvosjelölt
  • Dr. Fábián Melinda szakorvosjelölt