Idén tizenharmadik alkalommal ad támogatást az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. a gyermekek oktatását, nevelését és gyógyulását segítő intézményeknek. A két vállalat ezzel az elmúlt bő egy évtizedben összesen több mint 900 millió forinttal támogatta a tartósan beteg, fogyatékkal éló, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű gyermeket segítő szervezeteket. Az adományok mellett a „Legszebb napom” Élménynap eddig összesen közel tízezer gyermeknek szerzett őrömet egésznapos, kreatív és tudásukat fejlesztő programjaival. A pandémia miatti intézkedések okán a gyermekeknek szóló esemény idén elmarad, az adományokat azonban ebben az évben is megkapják az intézmények.

Az I. Sz. Bókay Gyermekklinika alapítványa 10.000.000,- Ft adományt kapott, amelyet az alapítvány a Bókay Arcrekonstrukciós Centrum műtőjének felújítására fog fordítani.

„Bízunk benne, hogy az idei kihagyás után, jövőre ismét vendégül láthatjuk a rászoruló gyermekeket egy felhőtlen, játékos napra, hogy újra több mint száz kollégánk önkéntes segítségével adjuk át a szórakozva tanulás élményét. A legfontosabb azonban az, hogy a járványhelyzetben sem feledkezünk meg arról, ami igazán fontos számunkra, a rászoruló gyermekek gyógyításában. fejlesztő oktatásában, felzárkóztatásában és szociális ellátásában kiemelkedő munkát végző intézmények támogatásáról” – tette hozzá Czinege Kornél, az MVM Partner Zrt. vezér-igazgatója.