Idén is megrendezésre kerül a különféle szociális képzésben résztvevő fővárosi és vidéki egyetemi hallgatók által szervezett Szociális Munka Világnapja.
A budapesti eseményre – melynek szervezésében négy egyetem hallgatói (ELTE, OR-ZSE, Wesley János Lelkészképző Főiskola, Pázmány Péter Katolikus Egyetem) vesznek rész – szeretettel várnak minden érdeklődőt 2015. március 17-én 14 órás kezdettel a Fogas Házban. (Budapest VII. Akácfa utca 51.)

A Világnap a Szociális Munkások Nemzetközi Egyesületének (IFSW) javaslatára minden évben egy adott témát jár körül, idén ez minden ember méltóságának és értékének védelme lesz. Erre épül a szakmai program, melynek célja, hogy bemutassa a szociális szakma különböző szeleteit. A szervezők az eseményre többek között rendhagyó kerekasztalokkal készülnek például a migráció, az ártalomcsökkentés és szerhasználat, a nők elleni erőszak, a gyermekvédelem, közösségfejlesztés, illetve az oktatás témakörében.

A szakmai programokon túl rengeteg érdekes és interaktív programmal várják az eseményre érkezőket. A résztvevők például tablókon keresztül megismerhetik a szociális munka történetét, majd frissen szerzett ismereteiket különféle meglepetéseket ígérő feladatokban tesztelhetik. A kicsiknek gyermeksarokkal készülnek, ahol az érdeklődő szülők betekintést nyerhetnek a Biztos Kezdet Gyerekházak működésébe is. A vendégek kipróbálhatják a lakhatási szegénységet bemutató társasjátékot, az Útkeresőt, illetve megtekinthetik a Szputnyik Hajózási Társaság Mentőcsónak Egysége és a „GYERE” Gyerekesély Egyesület közös színházi produkcióját is, mely a Szociopoly játékon alapul.

Mivel az eseményt a nem budapesti szociális képzésben résztvevő hallgatók is megrendezik saját városukban, így a velük való együttműködés, valamint az egyetemek közötti kapcsolat szorosabbra fűzésének érdekében a szervezők közös flashmobbal is készülnek.

Időpont: 2015. március 17. 14.00
Helyszín: Budapest VII. Akácfa utca 51. (Fogas Ház)