Termékeny együttműködés a Semmelweis Gyermekgyógyászati Klinika és a MOME között!
 
A Semmelweis Egyetem és a MOME közötti együttműködés keretében 2024 első félévében a MOME Service Design szakos hallgatói három, a Gyermekgyógyászati Klinika által meghatározott folyamatot vizsgáltak meg az alábbi témákban:
A gyerekekkel és szülőkkel történő kommunikáció a röntgen- és ultrahangvizsgálatok során.
A tájékozódási rendszer vizsgálata a Tűzoltói utcai részlegben.
A szülők bentalvási körülményeinek vizsgálata a Bókay utcai részlegben.
 
A projekt első felében (február–március) három hallgatói csapat kutatást végzett különféle service design módszerek segítségével, hogy megfelelő módon tudják feltárni az érintett szereplők igényeit és problémáit, hogy ezután az április–májusi tervezési szakaszban javaslatokat tegyenek a gyerekek és szüleik kórházi élményének jobbítására.
 
A MOME hallgatói a Gyermekgyógyászati Klinikán május 28-án mutatták be féléves munkájuk eredményeit. A Klinika vezetőségének egyöntetű véleménye alapján a csapatok átgondolt, praktikus, a gyerekek és családtagjaik számára egyaránt hasznos ötleteket prezentáltak. A hallgatók konkrét javaslatokat tettek a várakozás közbeni stresszoldáson keresztül a komfortot javító intézkedésekig. Ezek között van olyan, amelyik szinte azonnal foganatosítható, és olyan is, amelyik hosszabb távú együttműködés keretében valósulhat meg.
 
Ez úton is köszönjük a hallgatók lelkiismeretes munkáját, és bízunk benne, hogy a partnerkapcsolat a MOME és Gyermekklinika között az elkövetkező években is fennmarad, hiszen együtt még többet tehetünk a Klinikán gyógyuló gyerekek és családjaik érdekében.