A régi hagyományokkal rendelkező Bókay Akadémia előadássorozatának idei, második része A SEB témakörében került megrendezésre 2023. november 9-én. Az esemény kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy betekintést kapjunk többféle sebészeti szakterület korszerű, izgalmas technológiai újításába. A nagyszerű előadásoknak köszönhetően az ifjú orvosgeneráció, az online és a személyesen is jelen lévő érdeklődők a tudományos fejlődés vívmányaival ismerkedhettek meg.

Külön köszönettel tartozunk Dr. Boromisza Zsombor docens úrnak, mert előadása által a fővároshoz viszonylag közel elhelyezkedő Velencei-tó környezeti katasztrófának vélt természeti jelenségeit újszerű köntösben, ökológiai megközelítésben vizsgálhattuk, mint tájsebet. A vízhiány, a tómeder növény- és állatvilágának átalakulása egy újfajta, természetközeli turisztikai irányzatot, az ökoturizmust helyez előtérbe, mely gyökeres változást jelenthet a térségben.

Dr. Kálmán Attila adjunktus úr izgalmas előadása feltárta előttünk a kulcslyuksebészet kíméletes és innovációs technológiáit, betekintést kaphattunk a vaszkuláris rendellenességek ellátásába, és a genitoplasztika rejtélyes világába.

Megtisztelő volt meghallgatni Dr. Bűdi Tamás adjunktus úr és Dr. Jenővári Zoltán főorvos úr szakmai előadását, köszönjük szépen részvételüket, együttműködésüket. Bízunk benne, hogy legközelebb is velünk tartanak és érdeklődéssel figyelik a Bókay Akadémia előadássorozatait, melyet nagy örömmel szervezünk meg minden hónapban.