Betűméret: A A A

Magatartástudományi Intézet és NET Karrieriroda Diák- és Életvezetési Tanácsadó szolgálata

Bevezető
Ha úgy érzed, összecsaptak fejed fölött a hullámok, nem bírod tovább, képtelen vagy egyedül megbirkózni a sok problémával, ami nyakadba zúdult, esetleg elbizonytalanodtál abban, hogy jó helyen vagy-e ezen az egyetemen, vagy egyszerűen csak tanácsot szeretnél kérni ügyes-bajos dolgaidat illetően, akkor lehet az a pillanat, amikor felkeresed a Diák és Életvezetési Tanácsadó szolgálatot.

Miért hoztuk létre a Diáktanácsadót?
Azért, hogy segítséget nyújtsunk a FOK, GYOK, ÁOK hallgatóknak a különféle (sokszor tipikusnak mondható) pszichológiai természetű problémákban

Milyen problémákkal lehet bennünket felkeresni?
Minden pszichológiai természetű problémával, ami elsősorban az egyetem végzésével kapcsolatos, azt akadályozza valamilyen módon.
Ilyenek például: a tanulási nehézségek, stressz és szorongás kezelésének nehézségei, kapcsolati és/vagy párkapcsolati problémák, időgazdálkodási kérdések, szülőkkel kapcsolatos nehézségek, az önállósodás gondjai, különböző veszteségekből, szülők betegségéből adódó problémák, szakmai identitás keresése vagy más, élethelyzetből adódó krízisek.

Mi történik itt?
A kapcsolatfelvétel után általában egy személyes, tájékozódó beszélgetéssel indítunk. Itt körüljárjuk azokat a kérdéseket, problémákat, amelyekben segítséget szeretnél kérni és feltérképezzük a lehetőségeket. Egy ilyen beszélgetés időtartama általában 50-60 perc. Ezt követően még 5-6 alkalom nyílik arra, hogy egyénileg foglalkozzunk a téged érintő kérdéssel. Ezek a találkozások is hasonló időtartamúak, időpontja rugalmas, az órarendhez igazítható.
Ha a probléma hosszabb és mélyebb beavatkozást igényel, akkor lehetőségeink szerint segítséget nyújtunk a megfelelő segítség megtalálásában is.

Milyen más tevékenységeket folytatunk?
A NET Karrieriroda keretében rendszeresen szervezünk különféle készségfejlesztő tréningeket, klubokat is (pl. tanulássegítő klub, autogén tréning, stresszkezelő tréning, filmklub), ahol egy csoport tagjaként gyűjthetsz ötleteket a megoldások kereséséhez. A stresszkezelés jelenleg kreditpontos, 28 órás, szabadon választható tárgy formájában is elérhető. A tanulás segítő klubok olyan 3 órás alkalmak, ahol a hatékonyabb tanulást elősegítő módszereket sajátíthatsz el. A Karrieriroda tevékenységi körébe tartoznak a szintén kreditpontos HuMánia pályaszocializációs képzés, és a vizsgaszituáció képzések is. Megújuló kínálatainkról az Aktualitások menüpont alatt olvashatsz, valamint a NET Karrierközpont honlapján.

Kik vagyunk? Hol érhetsz el bennünket?
Olyan szakemberek, akik kellő tapasztalattal rendelkeznek az oktatás, a tréningezés, tanácsadás, pszichoterápia területén is.

Sándor Imola –  SE Magatartástudományi Intézet és NET Karrierközpont Diák- és Életvezetési Tanácsadó vezetője, klinikai szakpszichológus
Elérhetőségek: diaktanacsado@med.semmelweis-univ.hu
Telefon: 06/30/3906954

Mit érdemes még tudni?
Az egyéni tanácsadás anonim módon történik, azaz adataid nem kerülnek semmilyen nyilvántartásba.
Tanácsadást német és angol nyelven is folytatunk.