Első átfogó tudományos kutatás Magyarországon a hevített dohánytermékek használatával kapcsolatban

A hevített dohánytermékek fogyasztásával kapcsolatban zajlik kutatás az ELTE PPK Pszichológiai Intézet és a Semmelweis Egyetem közös szervezésében. A vizsgálat azzal a céllal indult, hogy a hevített dohánytermékek használati szokásainak és az ezekkel kapcsolatos vélekedések és motivációk, valamint a használatuk során megélt tapasztalatok és élmények akadémiai szintű, hiteles felmérése történjen meg. A kérdőív kitöltése körülbelül 15 percet igényel.
A kérdőívben külön felhívják figyelmet, hogy a kutatásban csak 18 éven felüli, a hevített dohánytermékeket kipróbálók vagy használók vehetnek részt.

Szigorúan bizalmasan kezelnek minden olyan információt, amit a kutatás keretén belül gyűjtenek össze. A résztvevőkről semmilyen azonosításra alkalmas személyes vagy digitális adatot nem rögzítenek, a vizsgálat teljes mértékben anonim. A kapott eredményeket csak együtt, statisztikai szempontok alapján elemzik. A kutatásban való részvétel önkéntes és a kérdőív kitöltését bármikor megszakítható.

A kérdőív az alábbi linken érhető el:
https://elteppk.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_9Wt9spxplTxDZOt?fbclid=IwAR2Cm_6HIe9vm4zutTUuZ7BxyX4iEUHiToPp2Mc2K_CbHhXgLQGxPdXH_oI