Egészséges Élet – Innovációs környezet és szakmai hálózat fejlesztése az Eszterházy Károly Főiskola és a Semmelweis Egyetem együttműködésében

TÁMOP-4.2.6.-15/1/2015-0006

2015.05.01. – 2015.11.30.

Projekt tartalma, célja

A projekt elsődleges célja az egészségtudományhoz kötődő egri tudásközpont fejlesztése, annak érdekében, hogy az a projekt végére egy stabil és önállóan működő központtá váljon.

Projekt szereplők

Konzorciumvezető: Eszterházy Károly Főiskola

EMK szerepvállalása: konzorciumi tag

További konzorciumi tagok/partnerek:

  • SE Egészségügyi Közszolgálati Kar
  • SE Fogpótlástani Klinika
  • SE Gyógyszerésztudományi Kar

EMK kontakt

Név: Jakab Szabolcs (projektkoordinátor)
E-mail: jakab@emk.sote.hu

Eredménytermékek

A konzorciumi partnerek elsődlegesen stratégiaalkotási, tervezési, technológia- és tudástranszfer, valamint informatikai támogatást nyújtottak az Eszterházy Károly Főiskola számára. Az egészségügyi menedzsment alprojekt tagjai felmérték Eger és környéke egészségügyi ellátórendszeri sajátosságait, és kapcsolatba léptek a környék egészségügyi ellátóival, illetve egészségipari vállalkozásaival.

A projekt szakértői számos lehetséges együttműködési területet azonosítottak, amelyek jelentős jövőbeni egészségturisztikai, egészségipari K+F+I potenciállal bírnak. Az egészségügyi területen a Menedzserképző Központ munkatársai felmérték a pályázati folyamatokat a beadástól a lezárásig, majd új, innovatív módszertanokat dolgoztak ki és számos javaslatot fogalmaztak meg a jövőbeni kutatás-fejlesztési tevékenység ösztönzésére.