Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. október 20.
405407 Összes oltás

Ismert tény, hogy az egészségügyi ellátás minősége régiónkként, intézményenként vagy akár szakemberenként változik, ez pedig alapvetően befolyásolja az eredményességet és ezáltal az ellátottak egészségügyi állapotát is. A Menedzserképző Központ Betegbiztonsági Tanszéki csoportja régóta elhivatottan kutatja a minőségügy, és annak részeként az egyre inkább reflektorfénybe kerülő betegbiztonság területét. A tanszéki csoport célja, hogy meghatározza a minőségi ellátás alapjait, erősítse a egészségügyi intézmények minőségfejlesztési szemléletét és kijelölje a fejlődési irányokat. Hogy ezáltal az egészségügy ne a hibák, hanem a gyógyulás színtere legyen.

Az Intézet országosan elismert szakértői oktatóként és kutatóként vesznek és vettek részt az ellátórendszer minőségfejlesztését, és a betegbiztonságot támogató szervezeti kultúra kialakítását célzó projektekben. A BELLA program keretében kulcsszerepet vállaltak a biztonság növelését célzó egészségügyi akkreditációs rendszer létrehozásában, aktív közreműködői voltak az európai betegbiztonság javítását célzó PaSQ projektnek, a Minőségügyi és Betegbiztonsági Stratégia és a NEKED ajánlás (Nemkívánatos Események Kezelésére Vonatkozó EljárásrenD) kialakításának, továbbá a NEVES (NEm Várt ESemények) Betegbiztonsági Program megalkotói és működtetői. Kapcsolódó rövidprogramokon, távoktatási képzéseken és a Minőségügyi és Betegbiztonsági Menedzser szakirányú továbbképzésen gyakorlatorientált naprakész tudással várják a minőségügy iránt érdeklődő hallgatókat.

Tanszékcsoport vezető: Dr. Belicza Éva
Szakértőink: Dr. Lám Judit, Dr. Safadi Heléna, Sinka Lászlóné Adamik Erika, Dr. Takács Erika, Surján Cecília, Pitás Eszter
Kapcsolat: belicza@emk.sote.hu