A “Support for the health workforce planning and forecasting expert network” (SEPEN) elnevezésű Joint Tender 2017 szeptemberében indult a Semmelweis Egyetem vezetésével. Az Európai Unió Harmadik Egészségügyi Programja keretében finanszírozott hároméves tender megvalósításában a Semmelweis Egyetemen kívül részt vesz még az olasz Egészségügyi Minisztérium (MDS) a szintén olasz Regionális Egészségügyi Szolgáltatások Központja (AGENAS), az Európai Orvosok Állandó Bizottsága (CPME) és a Leuveni Katolikus Egyetem (KUL).

Az egészségügyi munkaerőtervezés területén vezető szerepet betöltő SEPEN tender az ágazatban működő szakértők hatékony együttműködésének támogatását és erősítését tűzte ki fő céljaként. Egy olyan aktívan működő online szakértői hálózat kialakítása van folyamatban, melyben a nemzeti, nemzetközi és regionális HRH témák, kutatói tevékenységekre vonatkozó információk, publikációk és szakmai eredmények, a szakterületet érintő rendezvényekkel kapcsolatos hírek kerülnek megosztásra. Ezen túlmenően lehetőség van a témához kapcsolódó szakmai véleménycserékre, kérdésfelvetésekre is.

További információ és regisztráció a szakértői hálózatba az alábbi linken.

A SEPEN a fentieken túlmenően kutatást végez az uniós tagállamok HRH tervezési és fejlesztési politikáira vonatkozóan, melyből átfogó és naprakész ország esettanulmányok készülnek, szakmai workshopok kerülnek megrendezésre, valamint szakmai tanácsadás keretében az intervencióra jelentkező tagállamok valós problémáira adnak hatékony iránymutatást.

Bővebb információ az alábbi linken.

További kérdéseivel kérjük forduljon kollégánkhoz: kovacs.eszter@emk.sote.hu